Putins pirmoreiz piemin "gandrīz kailo" ballīti; reperis dodas uz kara komisariātu (12)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/Scanpix, Ekrānšāviņš

Krievu reperis Vacio otrdien pēc divu administratīvo arestu izciešanas, kuri viņam tika piespriesti par ierašanos Krievijas šovbiznesa zvaigžņu ballītē gandrīz kailam, devies uz kara komisariātu, kur saņēmis pavēsti. Tajā pašā dienā šo situāciju pirmoreiz publiski pieminējis Krievijas diktators Vladimirs Putins.

"Šodien biju kara komisariātā. Saņēmu pavēsti. Paldies visiem par atbalstu, viss būs labi," otrdien paziņoja reperis. Kā ziņots, reperim jau aresta laikā tika izdota pavēste.

Vacio pagājušā gada beigās piedalījās krievu televīzijas personības Nastjas Ivļejevas rīkotajā ballītē Maskavā. Ielūgumos bija norādīts "dreskods – gandrīz kaili". 25 gadus vecais Vacio uz pasākumu ieradās vienā zeķē, kas piesedza viņa dzimumorgānus. Ballīti apmeklēja arī citas Krievijas šovbiznesa zvaigznes, tai skaitā Ksenija Sobčaka un Filips Kirkorovs.

Tomēr glaunais pasākums un atkailinošie tērpi izpelnījās nosodījumu Krievijas kara blogeru un "turbonacionālistu" vidū. Medijs "Agentstvo" iepriekš ziņoja, ka kadri no ballītes tikuši parādīti Putinam, pēc kā visdrīzāk sākušās lielākās represijas.

Putins otrdien pirmoreiz publiski komentēja notikušo. "Mums jāskatās uz puišiem, kuri atgriežas no speciālās militārās operācijas [tā Krievijā joprojām dēvē Krievijas 2022.gada 24.februārī sākto iebrukumu Ukrainā – red.]. Cilvēki, kuri izlemj uz turieni doties, atgriežas un viņu prioritātes dzīvē ir mainījušās. Viņi vairs nelēkātu pasākumos bez biksēm."

Nākamajā dienā pēc ballītes Vacio par "netradicionālu seksuālo attiecību propagandu" uz 15 diennaktīm tika ieslodzīts īslaicīgās aizturēšanas izolatorā (vēlāk administratīvais arests tika pagarināts vēl par 10 dienām), kā arī viņam tika piespriests 200 000 rubļu (2000 eiro) naudassods.

Kad Ivļejeva un ballītes apmeklētāji sāka zaudēt sponsorus un tika atceltas viņu uzstāšanās Jaungada pasākumos, sociālajos tīklos cits pēc cita tika izlikti atvainošanās video.

29.decembrī Ivļejevai nācās ierasties Ļefortovas tiesā, kur viņai tika piespriests 100 000 rubļu (1006 eiro) naudassods par "sabiedrisko kārtību pārkāpjoša" masu pasākuma rīkošanu. Taču citā tiesā pret viņu ierosināta vēl viena lieta par "morālo kaitējumu", kuras pieteicēji pieprasa, lai Ivļejeva ziedotu miljardu rubļu (vairāk nekā 10 miljonus eiro) Ukrainā karojošo Krievijas karavīru atbalstam.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu