Noskaties Rimšēvičam brīvības atņemšana draud arī par vakcinācijas sertifikāta viltošanu (4)

TVNET/TV3 ziņas
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pēdējā laikā bijušo Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču redzam vien tiesas zālēs, un izņēmums nebija arī ceturtdiena. Rīgas pilsētas tiesā turpina izskatīt krimināllietu, kurā viņš apsūdzēts par viltota Covid-19 sertifikāta iegādi, vēsta “TV3 Ziņas”. Neskatoties uz jau nolasīto spriedumu kukuļošanas lietā, arī šajā kriminālprocesā Rimšēvičam var draudēt pat brīvības atņemšana.

Nav pagājis pat mēnesis, kopš Rimšēvičs tiesas namā Jūrmalā noklausījās spriedumu, kurā viņam vēl kā Latvijas bankas prezidentam par kukuļa ņemšanu, piesprieda sešu gadu cietumsodu, kā jau atkal viņam jāierodas tiesā. Šoreiz Rīgā, kur turpina izskatīt krimināllietu, kurā viņš apsūdzēts par viltota Covid-19 sertifikāta iegādi.

No krimināllietas izriet, ka Rimšēvičs, izmantojot starpnieku, 2021. gada augustā nodevis 400 eiro kādai citai personai, kura pēc kukuļa saņemšanas e-veselības sistēmā ievadīja datus, lai viņš iegūtu digitālo Covid-19 sertifikātu, patiesībā vakcināciju neveicot. Apsūdzētais gan savu vainu arī ceturtdien turpināja noliegt. Viņš 2021. gada vasarā esot godprātīgi vakcinējies, vēlāk saņēmis arī otro poti, pēc kuras viņam parādījušās blakusparādības. Tādēļ Rimšēvičs esot vērsies pie Latvijas Ārstu biedrības prezidentes un ģimenes ārstes Ilzes Aizsilnieces, kura šodien tiesā bija pieaicināta kā lieciniece.

Vairāk skaties “TV3 Ziņu” sižetā

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu