Tiek vākti paraksti par drošas gājēju pārejas nodrošināšanu Jūrmalas gatvē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par drošas gājēju pārejas nodrošināšanu Jūrmalas gatvē, Rīgā.

Kā iniciatīvas pārstāve norādīta Agnese Pumpure. Viņa aicina izveidot drošu gājēju pāreju pie autobusa pieturvietas "Beberbeķu iela", Jūrmalas gatvē, Rīgā. Tas ir 4. autobusa pieturvietas ieloks virzienā uz centra pusi, kas kādreiz bija autobusa galapunkts.

Idejas aprakstā uzsvērts, ka patlaban īpaši apdraudēti ir bērni un pensionāri. Pietura atrodas ceļa posmā, kurā no abām pusēm ir līkums, tāpēc nevar redzēt pēkšņi tuvojošos transportlīdzekļus, tajā skaitā arī kravas transportlīdzekļus.

Papildu bīstamība ir tajā, ka šis ir ceļa posms, kurā beidzas ārpus apdzīvotas vietas posms ar ātruma ierobežojumu 90km/h. Tāpēc lielākā daļa transportlīdzekļu neievērojot apdzīvotas vietas sākuma ierobežojošo ātrumu 50km/h. Tāpat tur ir arī ceļa posma līkums.

Tas viss apgrūtina un padara bīstamu nokļūšanu pāri ielai. Tāpēc tiek lūgts ieviest gājēju pāreju Imantas 4. autobusa pieturā "Beberbeķu iela".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu