Puse no darbinieku prasījumu garantiju fonda izmaksātās summas pērn piešķirta "Reho" bijušajiem darbiniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas eiro monētas no sākumkomplekta desmit latu jeb 14,23 eiro vērtībā, kurus iedzīvotāji varēs iegādāties no 10.decembra komercbanku filiālēs, 302 pasta nodaļās, kā arī Latvijas Bankas kasēs un filiālēs Daugavpilī un Liepājā. (Publicitātes foto)
Latvijas eiro monētas no sākumkomplekta desmit latu jeb 14,23 eiro vērtībā, kurus iedzīvotāji varēs iegādāties no 10.decembra komercbanku filiālēs, 302 pasta nodaļās, kā arī Latvijas Bankas kasēs un filiālēs Daugavpilī un Liepājā. (Publicitātes foto) Foto: Ieva Čīka/LETA

Pagājušajā gadā no darbinieku prasījumu garantiju fonda izmaksāti 1 261 954 eiro, informēja Maksātnespējas kontroles dienests.

Kopumā prasījumi izmaksāti 62 maksātnespējīgo uzņēmumu 699 darbiniekiem. Vidējā viena darbinieka prasījumu segšanai piešķirtā summa pērn bija 1805 eiro.

Izmaksātajā summā ietilpst arī juridiskās personas maksātnespējas depozīts un maksātnespējas procesa administratora atlīdzība par darbinieku prasījumu iesniegšanu.

Lielākās summas pērn izmaksātas Latvijas-Vācijas kopuzņēmuma "Reho". Kompānijas 275 darbinieku prasījumu apmierināšanai izmaksāti 551 114 eiro. "Reho" bija skaistumkopšanas salonu ķēdes "Kolonna" pārvaldītājs.

Kompānijas "Gros Auto" 22 darbinieku prasījumu apmierināšanai izmaksāti 65 260 eiro,"Tool industry" 29 darbinieku prasījumu apmierināšanai - 54 598 eiro, "Faberlic Baltija" 52 darbinieku prasījumu apmierināšanai - 45 899 eiro un "KITA18" 28 darbinieku prasījumu apmierināšanai - 44 518 eiro.

2023.gadā Maksātnespējas kontroles dienests darbinieku prasījumu garantiju fondā ir atguvis 617 107 eiro.

No darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem Maksātnespējas kontroles dienests apmierina darbinieku prasījumus saistībā ar darba samaksu, atlīdzību par ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, atlīdzību par cita veida apmaksātu prombūtni, atlaišanas pabalstu sakarā ar darba tiesisko attiecību izbeigšanos, kā arī kaitējuma atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu