Video Krievijā vilciena pavadone no vagona -30 grādu salā izmet kaķi; dzīvnieka meklēšanā iesaistās brīvprātīgie, taču rezultāts ir bēdīgs (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: sociālie tīkli

Kirovā atrasts miris kaķis, kura liktenis Krievijas sociālajos tīklos izraisīja sašutuma vētru. 11. janvārī kaķis vārdā Tvikss tika pārvadāts vilcienā starp Jekaterinburgu un Sanktpēterburgu, un mīklaini pazuda. Nākamajā dienā kaķa īpašnieks vērsās pie brīvprātīgajiem ar lūgumu palīdzēt meklēšanā. Vēlāk sociālajos tīklos parādījās videoieraksts, kurā redzams, kā konduktore izmet Tviksu no vilciena. Ārā tobrīd bija -30°C sals.

Konduktore paskaidroja, ka ir aptaujājusi vilciena pasažierus, bet neviens no viņiem nav pieteicies kā kaķa īpašnieks, tāpēc nolēmusi dzīvnieku izmest, uzskatot, ka tas ir klaiņojošs. Krievijas sociālajos tīklos tika organizēta meklēšanas operācija. Kaķi meklēja apmēram 300 brīvprātīgo. Pēc vairāku stundu ilgas meklēšanas dzīvnieks tika atrasts sasalis sniegā. Viņa īpašnieks Edgars Gajfullins kaķi atpazina.

Gajfullins pateicās visiem, kas palīdzēja meklēšanā, un solīja darīt visu, lai vainīgie tiktu sodīti. Tiek norādīts, ka kaķim bija izsniegta īpaša biļete, bet dzīvnieku vedis viņa saimnieka radinieks.

Aktīvisti sākuši vākt parakstus petīcijai ar prasību ierosināt krimināllietu pret konduktori. Petīcija adresēta Krievijas Izmeklēšanas komitejai. Tās autore Jekaterina Sergejeva skaidroja, ka rakstījusi arī tieši Izmeklēšanas komitejai, pievienojot saiti uz petīciju. Viņai paziņots, ka policija izmeklē notikušā apstākļus.

Vīrietis, kurš atrada kaķi, teica, ka ap viņa ķermeni bija daudz lielu suņu pēdu - “kaķītis spējis izdzīvot aukstumā un nomiris tikai šorīt”.

Iepriekš Valsts domes Ekoloģijas, dabas resursu un vides aizsardzības komitejas priekšsēdētāja pirmais vietnieks Vladimirs Burmatovs paziņoja, ka būtu jāuzsāk krimināllieta pēc krimināllikuma panta par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Viņš solīja vērsties prokuratūrā, ja policija lietu neuzsāks.

Tomēr policija neuzsāka kriminālprocesu, norādot, ka kaķa pazušanas iemesls bija aprūpētāja neuzmanība. Sverdlovskas Transporta prokuratūra organizēja pārbaudi par dzīvnieku pārvadāšanas pakalpojumu nepareizu sniegšanu.

Uzņēmums “Krievijas dzelzceļš” paudis nožēlu un atvainojies Tviksa īpašniekam, kā arī veicis dienesta izmeklēšanu. Tagad konduktoriem būs aizliegts izsēdināt dzīvniekus no vilciena. Tā vietā atrastie dzīvnieki būs jānodod stacijas darbiniekiem un jāizsauc dzīvnieku aizsardzības organizāciju pārstāvji. 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu