OpenAI pirmo reizi bloķējusi botu izstrādātāju, kurš izmantojis mākslīgo intelektu politiskajā aģitācijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

ChatGPT izstrādātājs OpenAI ir bloķējis uz tā sistēmu balstīta bota izstrādātājus par tehnoloģijas izmantošanu politiskā kampaņā, ziņo laikraksts “Washington Post”. Saskaņā ar OpenAI noteikumiem mākslīgā intelekta rīku ļaunprātīga izmantošana politiskajā kampaņā ir uzņēmuma noteikumu pārkāpums.

Dean.Bot, kuru uzņēmums bloķēja un kuru darbina OpenAI ChatGPT, izveidoja Silikona ielejas uzņēmēji Mets Krisilofs un Džeds Somerss, kuri Ņūhempšīras Demokrātu partijas priekšvēlēšanu kampaņas priekšvakarā izveidoja komiteju ASV prezidenta amata kandidāta Dīna Filipsa atbalstam.

OpenAI arī paskaidroja savu nostāju.

“Nesen mēs likvidējām kāda izstrādātāja kontu, kurš apzināti pārkāpa mūsu API lietošanas politiku, kas aizliedz politisko kampaņu rīkošanu, vai bez viņa piekrišanas izlikās par citu personu,” sacīja uzņēmums.

Aģentūra Bloomberg ziņo, ka Ilona Maska dibinātā mākslīgā intelekta izstrādātāja xAI ir piesaistījusi 500 miljonu ASV dolāru investīcijas. Musks noliedz šos ziņojumus.

14. janvārī tika ziņots, ka OpenAI ir “klusi” pārrakstījusi noteikumus par aizliegumu izmantot tās produktus militāriem mērķiem, svītrojot klauzulu “izmantošana militāriem mērķiem un karadarbībai”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu