VIDEO Krāpnieki nesnauž: vērtīgu preču vietā iedzīvotājiem tiek atsūtīti lēti krāmi

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Ogres iedzīvotāja Sintija decembra sākumā nolēmusi sagādāt vīram Ziemassvētku dāvanu. Viņa par 106 eiro pasūtījusi konkrētu zviedru firmas kreklu, taču tās vietā saņēmusi brilles, kas vērtas vien pāris eiro, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

Sintija pamanīja, ka par kreklu no konta noskaitīts vairāk nekā prasīts – 106 eiro, taču traci viņa par to necēla. Sūtījums pienācis tikai janvārī. Viņai uzreiz radušās aizdomas, kad redzējusi, ka paka sver vien pāris gramus. 

Sintija sazinājusies ar pārdevēju, taču saņēmusi atbildi, ka krekls tomēr nav pieejams, tāpēc piedāvāts atmaksāt visu naudu, bet ar norunu, ja viņa atsūtīs atpakaļ brilles.

Šādam darījumam sieviete nav piekritusi. Viņa mēģinājusi ar pārdevēju vienoties, ka tiek atdota visa nauda, bet bez rezultātiem. 

Latvijas Drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska iesaka rēķināties, ka, iepērkoties internetā, pavisam droši var krist krāpnieku nagos. 

Viņa iesaka rūpīgi izpētīt mājaslapu pirms darījuma veikšanas. Tāpat speciāliste iesaka nepaļauties, ja pārdevējs sarunājas latviski – iespējams, teksts tiek tulkots. 

Video: "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu