Nesen atklātībā nonākušās ziņas, ka Vācijas galēji labējās partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) politiķi pagājušā gada novembrī tikās ar labējā spārna aktīvistiem, lai apspriestu ekstrēmistu "reemigrācijas" plānu, ir izraisījis nokaitētas diskusijas par to, vai šo partiju vajadzētu aizliegt.

Slepenā tikšanās notika viesnīcā ezera krastā netālu no Potsdamas. Tajā galvenā uzmanība tika pievērsta iespējai masveidā deportēt cittautiešus, ja pie varas nāks galēji labējie spēki. Nobažījušies par šo šausminošo ideju, politiskā spektra līderi, sabiedriskie intelektuāļi un ietekmīgie plašsaziņas līdzekļu komentētāji pašlaik apgalvo, ka AfD likvidēšana ir nepieciešama, lai aizsargātu Vācijas demokrātiju.

Arvien pieaugošais vēlētāju atbalsts partijai AfD ir tikai pastiprinājis steidzamības sajūtu, jo īpaši ņemot vērā, ka vēl šogad ir paredzētas reģionālās vēlēšanas trijās Vācijas austrumu federālajās zemēs, kur šai partijai ir vislielākais atbalsts. Nesen AfD ir paudusi skaļu atbalstu lauksaimnieku protestiem pret ierosināto subsīdiju samazināšanu, radot bažas, ka partija varētu izmantot trauksmaino situāciju, lai vairotu savu politisko kapitālu.

Šobrīd gandrīz puse Vācijas sabiedrības atbalsta AfD darbības aizliegšanu. Un simtiem

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X