Rīgā izvietoti ap 200 jauni "Eco Baltia vide" konteineri bioloģiskajiem atkritumiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts
"Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts Foto: Zane Bitere / LETA

Vides apsaimniekošanas kompānija "Eco Baltia vide" šogad līdz šim Rīgā izvietojusi ap 200 jaunus konteinerus bioloģiskajiem atkritumiem, pauda "Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts.

Viņš min, ka jau no gada sākuma novērtos, ka pieprasījums pēc konteineriem bioloģiskajiem atkritumiem mēreni aug. Aktīvākie konteineru pieprasītāji ir tieši lielie namu apsaimniekotāji.

"Līdz ar pieprasījuma pieaugumu, prognozēts, ka mūsu darbības reģionā iesākumā būs nepieciešami vēl ap 500 konteineriem," komentējot prasību no 1.marta izvietot bioloģisko atkritumu konteinerus pie visiem daudzdzīvokļu namiem Rīgā, kuros ir vismaz desmit dzīvokļi, norāda Aizbalts.

Vienlaikus kompānijā apliecina, ka "Eco Baltia vide" jau laikus ir pasūtījusi papildu konteinerus bioloģiskajiem atkritumiem un ir gatava pēc pieprasījuma tos izvietot klientu adresēs.

Jau vēstīts, ka rīdziniekiem no 1.marta pie daudzdzīvokļu mājām būs jāuzstāda bioloģisko atkritumu šķirošanas konteineri. To paredz Rīgas domes lēmums, grozot noteikumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu galvaspilsētā.

Kā informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā, izmaiņas noteikumos paredz, ka daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apsaimniekotājiem būs pienākums nodrošināt bioatkritumu šķirošanu pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kurās ir vairāk nekā desmit dzīvokļi.

Prasības attiecas uz daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām kurām nebūs iespējas veikt biokompostēšanu.

Bioatkritumu apsaimniekošanai ir noteikta maksa, kas 2023.gadā bija 80% no nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksas, bet no 2024.gada 1.janvāra tā ir 60%.

Tiek prognozēts, ka līdz ar bioatkritumu šķirošanu, nešķiroto atkritumu konteineri piepildīsies lēnāk, kā rezultātā iedzīvotāji varēs samazināt gan konteineru tilpumus, gan šo konteineru izvešanas biežumu un samazināt izmaksas par atkritumu izvešanu.

Izmaiņas noteikumos paredz arī retāku un vienkāršotāku nešķiroto sadzīves atkritumu obligāto izvešanu no individuālajām dzīvojamām mājām un tiek svītroti punkti par individuālajās dzīvojamajās mājās deklarēto personu skaitu.

Paredzēts, ka grafiku dalīto sadzīves atkritumu izvešanai noteiks atkritumu apsaimniekotājs, par to informējot atkritumu radītājus un valdītājus atbilstoši līgumam, kas noslēgts starp atkritumu apsaimniekotāju un atkritumu radītāju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu