Briškens: Amatus zaudē “Vivi” padome (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens Foto: Edijs Pālens/LETA

Saistībā ar pēdējo nedēļu jauno elektrovilcienu jezgu “Vivi” padomes locekļi turpmāk vairs nepildīs savus amata pienākumus, tā mikroblogošanas vietnē “X” paziņojis Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

Ministrs arī uzdevis organizēt pilna apjoma ārēju auditu, lai izvērtētu jauno vilcienu iepirkumu procesu, tostarp tehniskās specifikācijas sagatavošanu, vilcienu pieņemšanu, ekspluatācijas uzsākšanu un iesaistīto personu atbildības.

“Galvenā prioritāte nemainīga – pēc iespējas ātrāk pārvarēt šo krīzi,” ierakstā uzsver Briškens.

Jau ziņots, ka pērnā gada izskaņā "Pasažieru vilciens" sāka pasažieru pārvadājumus ar jaunajiem "Škoda Vagonka" elektrovilcieniem. Pirms tam vilcieni tika ilgstoši testēti un izmēģināti uz Latvijas dzelzceļa. Neraugoties uz to, jaunos vilcienus regulāri piemeklē dažādas ķibeles, tāpēc ir būtiskas problēmas ar reisu nodrošināšanu. Piemēram, pirmdien kavējās vairāk nekā desmit vilcienu reisu gandrīz visās līnijās. 

Valdošās koalīcijas politiķi uzskata, ka jautājumā par regulārajiem jauno elektrovilcienu kavējumiem atbildība pamatā ir jāuzņemas PV, nevis satiksmes ministram.

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) bija paudusi, ka no Briškena sagaida atbildības izvērtējumu un skaidru risinājumu pasažieru vilcienu kavējumu jautājumā.

Vaicāta, vai Briškenam būtu jāuzņemas atbildība ieilgušajā situācijā, Siliņa sacīja vien to, ka ir pārrunājusi jautājumu ar ministru. Tagad Satiksmes ministrijai uzdots veikt pilna mēroga izvērtējumu, tostarp jautājumu par atbildību.

"Ir pilnībā nepieņemami, ka Latvijas iedzīvotājiem kā "eksperimentu trusīšiem" jāstāv salā un neziņā – būs vilciens vai nebūs," atzina Siliņa.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu