Pēdējā laikā diezgan intensīvi sanācis pieminēt Liānu Langu. Šķiet, ka vajadzētu sākt viņai prasīt īres maksu, par dzīvošanu manā galvā. Bet šoreiz, tieši pateicoties Langas ierakstam sociālajos tīklos, izdevās pamanīt kādu visai amizantu lietu.

Un, kas pats jautrākais – tas noticis tieši mana mīļākā Latvijas mēra Egila Helmaņa virsraudzībā esošajā Ogrē. Proti – Ogres Valsts ģimnāzijas facebook kontā publicēts apsveikums ar kādas skolnieces valsts mēroga panākumiem valsts krievu valodas olimpiādē.

Lai arī šī brīža ģeopolitiskajā situācijā ir nedaudz savādi, ka joprojām notiek krievu valodas olimpiādes, šī valoda joprojām ir mācību priekšmets skolās. Un, protams, olimpiādes var notikt jebkuros mācību priekšmetos. Par to, vai krievu valodas mācībām Latvijas skolās vispār ir jābūt kā tādām, nedaudz plašāk izteikšos beigās.

Tomēr pašas jautrākās šajā ierakstā bija divas citas nianses. Pirmā – runa ir tieši par skolu Ogrē. Tā ir pilsēta, kurā pašvaldības darbinieks var saņemt personīgu zvanu no vadoņa par to, ka sociālajos tīklos piespiests “like” kādam ne pārāk glaimojošam komentāram. Tādās reizēs telefonā var atskanēt jautājums: “Vai tu aizmirsi, kur strādā?”

Bet šajā ierakstā Helmanis, acīmredzot, neko sliktu nav saskatījis. Gluži kā Avena porcelāna izstādē. Un būsim reāli – ne jau nu latviešu valodā viņi ar Pjotru sarunājās, ciemojoties muižā. Tātad krievu valodas zināšanas noder un tas ir jauki.

Un otrā lieta – Ogres Valsts ģimnāzijas ieraksta beigās nelieliem burtiem ir pievienots kāds lielisks citāts: “Valoda ir tauta. Valoda ir dzeja. valoda ir vēsture. Valoda ir zinātne. Valoda ir cilvēks (..)” Tā autors ir Jānis Klīdzējs.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X