Foto Saeima jaunnedēļ vērtēs iniciatīvu par papildu nodokļa uzlikšanu sadarbībai ar Krieviju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāti Jānis Reirs (centrā) un Gatis Liepiņš piedalās Saeimas sēdē, kuras laikā norisinās ikgadējās ārpolitikas debates un ārlietu ministra ikgadējais ziņojums par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības jautājumos.
Saeimas deputāti Jānis Reirs (centrā) un Gatis Liepiņš piedalās Saeimas sēdē, kuras laikā norisinās ikgadējās ārpolitikas debates un ārlietu ministra ikgadējais ziņojums par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības jautājumos. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē 31.janvārī deputāti vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu papildu nodokļa uzlikšanu tiem darījumiem, kad uzņēmēji turpina sadarbību ar Krieviju.

Iniciatīvas autori fonds "Uzņēmēji mieram" norāda, ka kolektīvā iesnieguma mērķis ir panākt izmaiņas likumdošanā, lai visiem maksājumiem uz "melnā saraksta" jeb sankcijām pakļautajām jurisdikcijām, ieskaitot Krieviju, tiktu piemērots 90% ieturējuma nodoklis.

Iniciatīva ietver priekšlikumus aizliegt pilnvarot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekus vienpersoniski nepiemērot ieturējuma nodokli Krievijas uzņēmumiem, kā arī VID katru mēnesi publiskot summas, par kurām nav piemērots ieturējuma nodoklis agresorvalsts uzņēmumiem.

Fonds "Uzņēmēji mieram" uzskata, ka uzņēmējiem ir tiesības izvēlēties partnerus, kuru "biznesa ētika neiekļauj bērnu un civiliedzīvotāju izvarošanu, spīdzināšanu, nogalināšanu vai tirdzniecību", tāpēc fonda pārstāvji aicina Ekonomikas ministriju publiskot sarakstu ar uzņēmējiem, kuri turpina sadarbību ar Krieviju.

Foto: Saeimas 25. janvāra debates

Tāpat iniciatīvas autoru ieskatā, Latvijas uzņēmumiem jābūt pienākumam pārbaudīt maksājumu saņēmēju patiesā labuma guvējus, lai nepieļautu saņemto līdzekļu nonākšanu Krievijas budžetā.

Atbilstoši Uzņēmumu ienākuma nodokļa likumam patlaban ar uzņēmumu ienākuma nodokli Latvijā apliek maksājumus juridiskām personām nerezidentiem, ja tiem nav pastāvīgā pārstāvniecība Latvijā, piemērojot nodokļa likmes vadības un konsultatīvajiem pakalpojumiem 20% apmērā, atlīdzībai par Latvijā esoša nekustamā īpašuma atsavināšanu 3%, izmaksas personām zemu nodokļu un beznodokļu valstīs vai teritorijās - 20%, savukārt atlīdzībai par Latvijā esoša nekustamā īpašuma izīrēšanu vai iznomāšanu nerezidentiem piemērota 5% apmērā no atlīdzības summas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu