Valsts vides dienesta ģenerāldirektora amatam virza sešus pretendentus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektora amata pretendentu vērtēšanas komisija no deviņiem konkursa dalībniekiem uz otro kārtu virzīs sešus pretendentus, informēja Valsts kanceleja.

Pirmajā kārtā komisija vērtēja pretendentu iesniegtos dokumentus un atbilstību obligātajām prasībām.

Atlases otrās kārtas laikā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un skaidros savu redzējumu par Valsts vides dienesta darbības pilnveidošanas un attīstības iespējām.

Savukārt trešajā kārtā tiks pārbaudītas konkrētas pretendentu vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, pārmaiņu vadīšana, komandas vadīšana, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību.

Noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks ieteikts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrei Ingai Bērziņai (JV). Iegūstot ministres atbalstu, pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam.

Jau ziņots, ka iepriekšējā VVD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga pēc domstarpībām ar toreiz par nozari atbildīgo ministru Māri Sprindžuku (AS) amatu pameta 2023.gada vasarā.

Sprindžuks tolaik sacīja, ka dienesta vadītāja maiņas mērķis esot panākt būtiskas pārmaiņas dienesta darbā. Galvenais mērķis esot mainīt primitīvo "visu aizliegt" pieeju uz tādu, kas vērsta uz sadarbību un atbildības deleģēšanu pašvaldībām un iedzīvotājiem, palielinot paškontroli.

Kopš augusta VVD vadītāja pienākumus pilda bijušais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks vides aizsardzības jautājumos Andris Ķēniņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu