"Tuvāk ASV": Krievijā izskan aicinājumi izvietot kodolieročus Kubā, Venecuēlā un Nikaragvā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijai vajadzētu izvietot kodolieročus tai draudzīgās valstīs, kas atrodas netālu no ASV, uzskata Krievijas Valsts domes aizsardzības komitejas vadītāja vietnieks Aleksejs Žuravļovs.

“Kas attiecas uz mūsu raķetēm tuvāk ASV, es jau sen iestājos par to, ka tādas mums vajadzētu izvietot mums draudzīgajās Kubā, Venecuēlā un Nikaragvā,” savā “Telegram” kanālā pavēstījis Žuravļovs.

Viņš atgādināja, ka ASV kodolieroči esot izvietoti vairākās Eiropas valstīs un tāpēc Krievijai vajadzētu rīkoties līdzīgā veidā.

Pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma Ukrainā Krievija izvietoja taktiskos kodolieročus Baltkrievijā.

Krievijas diktators Vladimirs Putins pērn 25.martā paziņoja, ka Krievija izvietos Baltkrievijā taktiskos kodolieročus. Abu valstu amatpersonas tolaik izteicās, ka Krieviju un Baltkrieviju uz šādu soli pamudinājis Rietumu "naidīgums".

Abu pušu līgums par krievu kodolieroču izvietošanu Baltkrievijas teritorijā nosaka, ka kontroli pār ieročiem saglabāšot Maskava.

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko šā gada sākumā paziņoja, ka Krievija ir pabeigusi taktisko kodolieroču izvietošanu Baltkrievijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu