Maksims Kacs ir viens no populārākajiem Krievijas opozicionāriem. Pēdējo gadu laikā viņš no šaurās aprindās pazīstama urbānista un priekšvēlēšanu kampaņu vadītāja ir pārvērties par pazīstamu politiķi ar daudzmiljonu auditoriju. Viņa YouTube video katru dienu skatās simtiem tūkstošu, bet lielākie starptautiskie un Krievijas neatkarīgie mediji aicina viņu uz intervijām. Tajā pašā laikā pret politiķi ir daudz pretenziju gan no opozīcijas, galvenokārt Alekseja Navaļnija komandas, gan Krievijas iedzīvotāju puses. TVNET+ tikās ar Kacu, lai pārrunātu karu Ukrainā, Krievijas prezidenta vēlēšanas, Krievijas sabiedrību un attiecības opozīcijā.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Jau pēc dažiem mēnešiem notiks Krievijas prezidenta vēlēšanas. Ir praktiski garantēts, ka Putins uzvarēs. Taču vēstījumu, ka viņa panākumi ir neizbēgami, pēc būtības uzspiež Kremlis, saka Kacs.

"Tas viņiem ir ļoti ērts koncepts. Galu galā ko tas patiesībā saka? "Pilsoņi, neuztraucieties. Nekas nenotiek. Nekas vispār nevar notikt. Dariet to, ko darījāt līdz šim.""

Tomēr tagad režīms ir daudz vājāks nekā pirms kara. Tam ir daudz izaicinājumu un problēmu. Protams, nevajadzētu nonākt galējībās, brīdina Kacs. "Režīms nekritīs rīt."

Vienlaikus tas ir diezgan politiski nestabils. Pat mazāk nekā Aleksandra Lukašenko režīms 2020. gadā, uzskata politiķis.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X