Tieslietu ministrijas maksas pakalpojumi kļūs dārgāki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

Valdība otrdien, 30. janvārī, atbalstīja projektu pārskatīt un aktualizēt Tieslietu ministrijas maksas pakalpojumu cenrādi, nosakot pakalpojumu cenas atbilstoši šā brīža tiešajām un netiešajām izmaksām.

Ņemot vērā to, ka kopš 2018.gada ir paaugstinājušās ministrijas sniegto maksas pakalpojumu tiešās un netiešās izmaksas, kuras veido maksas pakalpojumu izcenojumu, noteikumu projektā nepieciešams pārskatīt un aktualizēt ministrijas sniegto maksas pakalpojumu cenas. Pārskatot pakalpojumu cenas, pārskatāmas arī cenas par pasta izdevumiem par dokumentu nosūtīšanu uz ārvalstīm, kā arī, ņemot pieaugošās pasta pakalpojumu izmaksas arī par dokumentu nosūtīšanu Latvijas teritorijā, būtu nosakāma maksa.

Piemēram, iepriekš izziņa par civilstāvokļa akta reģistrāciju vai civilstāvokļa akta reģistra ieraksta neesību izmaksāja septiņu eiro, bet turpmāk izmaksas būs 11,22 eiro apmērā.

Izziņa, kas parakstīta ar drošu elektronisko parakstu līdz šim izmaksāja piecus eiro, bet turpmāk pakalpojums izmaksās 8,28 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu