Krievijas amatpersonas pēc okupēto Ukrainas reģionu apmeklēšanas dēvē sevi par "komandieriem" un zog vairāk (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Okupētajos Ukrainas reģionos pabijušās Krievijas amatpersonas pēc atgriešanās sākušas saukt sevi par “komandieriem”, kas daudz brīvāk rīkojas ar budžeta līdzekļiem, Krievijas neatkarīgajam medijam “Meduza” norādījuši seši situāciju reģionos pārzinoši avoti.

Kā norāda viens no avotiem, darbs okupētajos Ukrainas reģionos īpaši esot mainījis divus Krievijas gubernatorus – Omskas apgabala gubernatoru Vitāliju Hocenko un Čukotkas galvu Vladislavu Kuzņecovu.

“Abi iepriekš bija parasti ierēdņi. Nekas īpašs. Tomēr kad atgriezās savos reģionos [pēc darba okupētajās teritorijās], sākās sūdzības. Vietējie šokā par viņu jauno uzvedību,” stāsta viens no avotiem.

Abi gubernatori tagad izmantojot pusmilitāru komunicēšanas stilu: “Es vairs neesmu priekšnieks, bet komandieris, bet jūs esat nekas.”

Līdzīgu komunikācijas stilu arvien vairāk piekopj arī zemāka ranga ierēdņi, kas pabijuši okupētajās Ukrainas teritorijās.

“Mēs, lūk, tur dzimtenes labā strādājām, bet jūs sēdējāt aizmugurē,” ierēdņu attieksmi atstāsta viens no avotiem.

Šis avots gan uzsver, ka Krievijas reģionu amatpersonas darbā uz okupētajiem Ukrainas reģioniem galvenokārt vilināja ar naudu.

“Tomēr laikam tur rodas kaut kāda īpaša misijas apziņa,” komentē informācijas avots.

Cits avots norāda, ka cilvēkiem pēc darba okupētajās teritorijās mainās skats uz dzīvi.

“Tu vairs neesi kaut kāds mēsls, bet gan cilvēks, kurš var daudz. Viņiem tā gribas dzīvot arī tālāk,” norāda avots.

Visi avoti arī uzver, ka Krievijas amatpersonas, kas atgriezušās no okupētajiem Ukrainas reģioniem, sākušas piesavināties daudz budžeta līdzekļu pēc Krievijas mērogiem, ņemot vērā, ka korupcija un dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana Krievijā ir plaši izplatīta.

Sagrābtajās Ukrainas teritorijās ir atvērusies “īsta korupcijas skola”, apgalvo viens no avotiem.

“Naudas tur ir daudz, bet nekādas kontroles nav. Dažādas shēmas īstenot ir viegli un atrodas arī vietējie, kas ir gatavi palīdzēt,” skaidro avots.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu