AfD Bundestāga deputāta palīgu tur aizdomās par sakariem ar Krievijas izlūkdienestu

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Kremlis. Ilustratīvs attēls.
Kremlis. Ilustratīvs attēls. Foto: SSV.Photo/Shutterstock

Vācijas galēji labējās partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) Bundestāga deputāta Eigena Šmita palīgs, iespējams, ir saistīts ar Krievijas izlūkdienestiem, atklājies žurnāla "Der Spiegel" un tīmekļa medija "The Insider" pētījumā.

Kazahstānā dzimušā Šmita palīgs Vladimirs Sergijenko uzturējis kontaktus ar Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) virsnieku, teikts pētījumā.

Pērnvasar "Der Spiegel" publicēja rakstu par to, ka Sergijenko kontaktējies ar kādu cilvēku Maskavā, ar kuru spriests par Ukrainai paredzēto vācu tanku piegāžu palēnināšanu.

"The Insider" žurnālisti uzskata, ka kontaktpersona bijis FSB pulkvedis Iļja Večtomovs - FSB Operatīvās informācijas un starptautisko sakaru dienesta līdzstrādnieks.

Šī dienesta struktūrā ir departaments, kas veic ārējā izlūkdienesta funkcijas, iepriekš rakstīja tīmekļa medijs "Meduza".

Sergijenko ilgu laiku novēro Rietumu izlūkdienesti. Viņš regulāri bijis Maskavā, piedalījies sarunu šovos Krievijas televīzijā. 2023.gada aprīlī vācu muitnieki konstatējuši, ka viņam, atgriežoties no Krievijas, līdzi bijuši 9000 eiro un Krievijas pase.

Atbilstošo "Der Spiegel" informācijai Berlīnes senāta iekšlietu pārvalde cenšas panākt, lai Sergijenko tiktu atņemta Vācijas pilsonība, kas viņam tika piešķirta 2022.gada novembrī.

Sergijenko noliedz sakarus ar Krievijas izlūkdienestu.

Komentārā "Der Spiegel" viņš noliedza sakarus ar Večtomovu, bet aizdomas par sakariem ar Krieviju nodēvēja par izdomājumiem.

Deputāts Eigens Šmits žurnālistiem paziņoja, ka atsakās runāt par "nepamatotajām aizdomām" saistībā ar viņa līdzstrādnieku.

Bundestāga administrācija šobrīd pārbauda deputāta palīga darbu, uz laiku nobloķēta viņa apliecība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu