Ukraina dokumentējusi vairāk nekā 120 000 kara noziegumu (1)

LETA/UNN/UKRINFORM
CopyLinkedIn Draugiem X
Pēc sprādzieniem Ukrainas austrumu pilsētā Čuguivā cilvēki pamet iznīcinātās ēkas.
Pēc sprādzieniem Ukrainas austrumu pilsētā Čuguivā cilvēki pamet iznīcinātās ēkas. Foto: AFP/SCANPIX

Ukraina līdz šim ir dokumentējusi vairāk nekā 120 000 kara noziegumu, kas notikuši Krievijas pret Ukrainu izvērstā pilna mēroga kara gaitā, intervijā britu telekanālam "Sky News" sacīja Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins.

"Šobrīd mēs esam dokumentējuši vairāk nekā 120 000 kara noziegumu, arī slepkavības, izvarošanas, spīdzināšanas, piespiedu deportācijas, cietsirdīgu izturēšanos, marodierismu un daudzus citus noziegumus," sacīja ģenerālprokurors.

"Ir ļoti svarīgi, ka pirmo reizi kopš Otrā pasaules kara starptautiskā sabiedrība ir gatava saukt pie atbildības un sodīt tos, kas veica agresijas aktu un izvērsa karu," norādīja Kostins.

Viņš norādīja, ka ir svarīgi stiprināt civilizēto pasauli, lai tā arī turpmāk atbalstītu Ukrainu tās cīņā pret agresori Krieviju.

"Ukrainas uzvara ir visas civilizētās pasaules - ASV, Eiropas Savienības, Apvienotās Karalistes, Kanādas un daudzu citu Ukrainas partneru un draugu - interesēs. Viņi ir ieinteresēti, lai mēs uzvarētu šajā karā, atbrīvotu savu zemi un atjaunotu taisnīgumu," uzsvēra ģenerālprokurors.

"Galu galā šī uzvara būs ne tikai Ukrainas un ukraiņu labā. Ukrainas uzvara būs ļoti svarīgs signāls visiem tiem, kas uzdrošināsies izraisīt jaunus karus un konfliktus citās pasaules daļās," viņš skaidroja.

Kostins šonedēļ Londonā starptautiskas konferences gaitā sacīja, ka ir jāizveido īpašs starptautisks tribunāls, lai sauktu pie atbildības Kremļa režīma vadītājus par agresijas kara plānošanu pret Ukrainu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu