Pērn Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) ilggadējo prezidenti Sarmīti Veidi nomainīja Alise Nicmane-Aišpure. Kopš tā brīža viņai ir nācies saskarties ar lieliem izaicinājumiem – ar Veselības ministrijas finansējuma samazināšanu ģimenes ārstiem un ar pieaugošo spriedzi reģionos, kur trūkst ģimenes ārstu. Par to, kāda ir līdzšinējā sadarbība ar jauno veselības ministru un kādēļ tika izveidots piedāvājums ieviest maksas vizītes pie ģimenes ārstiem, TVNET+ stāsta Alise Nicmane-Aišpure.

— Pēdējā laikā daudz tiek runāts par ģimenes ārstu trūkumu, tai pašā laikā Nacionālais veselības dienests (NVD) uzskata, ka ģimenes ārstu ir pietiekami, taču viņus nevar piesaistīt tur, kur visvairāk tas ir nepieciešams. Kā uzskatāt jūs? Ir ģimenes ārstu iztrūkums vai viņu ir gana?

— Pirmo reizi dzirdu, ka mums ir pietiekami daudz ģimenes ārstu. Tajā pašā laikā kolēģi ir ārkārtīgi nobažījušies, ka 5. februārī kāds kolēģis Jēkabpilī iet pensijā un nekur nav publicēta šī informācija. Viņa pacienti tika sadalīti uz jau esošajiem ārstiem, un vienam kolēģim ir 3000 pacientu, otram ir 2200 pacientu, bet trešais, kas ir nupat sācis no nulles savu praksi, viņam ir 1500 pacientu, un tev ar saviem pacientiem ir jāiepazīstas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X