Kiršteins būs EP vēlēšanu līderis "Tauta. Zeme. Valsts" sarakstā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksandrs Kiršteins
Aleksandrs Kiršteins Foto: Zane Bitere/LETA

Aleksandrs Kiršteins dibinājis biedrību "Latvijas neatkarības kustība" un kopā ar politisko partiju apvienību "Tauta. Zeme. Valsts" kandidēs Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās. Kiršteins pavēstīja, ka būs saraksta līderis.

Piedalīšanos EP vēlēšanās Kiršteins raksturo kā "treniņu", jo sarakstā būs daudz jaunu cilvēku, kas nav iepriekš strādājuši Saeimā. Pēc Kiršteina sacītā, politiķis ir apņēmies viņus "apmācīt" un dalīties ar zināšanām, lai "pilnībā nomainītu visu sistēmu" gaidāmajās 2026.gada Saeimas vēlēšanās. Kiršteins pats netaisoties vairs kandidēt uz parlamentu.

Politiķis norādīja, ka ir pagājuši 35 gadi pēc Latvijas Nacionālās neatkarības kustības (LNNK) pirmā kongresa un tajā izteiktais aicinājums pietuvoties pirmskara demogrāfiskajai struktūrai, palielinot latviešu īpatsvaru vismaz līdz 70%, joprojām esot tikai sapnis. Kiršteins uzskata, ka nevienu no Latvijas problēmām nevar atrisināt ar partijām, kuras Saeimā pārstāv ne vairāk kā 10-15 biedri, tādēļ ir nepieciešama tāda kustība, kurā ir "kaut kas vairāk par cilvēkiem".

"Latvieši joprojām dzīvo nelikvidētajās padomju okupācijas sekās un savā zemē jūtas neaizsargāti. Lielajās pilsētās tiesībsargājošo iestāžu darbinieku vairākums ir nelatvieši, bet zemessargiem ir atņemtas tiesības uzturēt kārību bez policijas atļaujas. Tiesu sistēma joprojām nav attīrijusies no bijušajiem VDK aģentiem un pretpadomju aktīvistu tiesātājiem," uzskata Kiršteins.

Politiķis aicina "sākt atklātas sarunas un meklēt cēloņus" valsts varas un sabiedrības pieaugošajai atsvešinātībai, kas esot izraisījusi valsts atpalicību no valsts tuvākajiem kaimiņiem.

Kiršteina ieskatā, balsojot par dalību Eiropas Savienībā, neviens nevarēja iedomāties par "šobrīd izplatīto vārda brīvības ierobežošanu, pārspīlēto politkorektumu, robežu atvēršanu svešu civilizāciju pārstāvjiem un savu dabas bagātību zemes un mežu neierobežotu pārdošanu ārzemniekiem".

"Lursoft" pieejamā informācija liecina, ka biedrību "Latvijas neatkarības kustība" dibinājis Kiršteins un Edvards Krusts. Krusts ir arī biedrības "Konservatīvās domas konference" izpildinstitūcijas loceklis.

"Firmas.lv" dati rāda, ka pavisam nesen partiju apvienības "Apvienība Latvijai" nosaukums mainīts uz "Tauta. Zeme. Valsts". "Apvienība Latvijai" bija partijas "KPV LV" viens no pēctečiem.

Mainoties partiju apvienības nosaukumam, "Tauta. Zeme. Valsts" valdē iecelts Māris Možvillo, kurš 13.Saeimā bija "KPV LV" frakcijas vadītājs, kā arī Rihards Akmentiņš, Eduards Bergmanis un Rūdolfs Sauja.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu