ASV aizsardzības ministrs izrakstīts no slimnīcas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins.
ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins. Foto: AFP/SCANPIX

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins otrdien tika izrakstīts no slimnīcas, kur viņam vispārējā anestēzijā bija risinātas urīnpūšļa problēmas, ministram turpinot atveseļoties no prostatas vēža, paziņoja Pentagons.

"Viņš labi atveseļojas un pilnībā atsāka savu funkciju un pienākumu pildīšanu šodien plkst.17.00 (plkst.24.00 pēc Latvijas laika) (..) Ministrs Ostins veseļosies un kādu laiku pildīs savus pienākumus attālināti no mājām pirms atgriešanās darbā Pentagonā šonedēļ," paziņoja viņa birojs.

Baltais nams un Kongress ir informēti par Ostina atgriešanos darbā, teikts Pentagona paziņojumā.

Ostinam decembrī tika diagnosticēts prostatas vēzis, un viņš turpina cīnīties ar ārstēšanas komplikācijām.

Svētdien 70 gadus vecais ministrs tika hospitalizēts, lai risinātu problēmas ar urīnpūsli. Mediķi pirmdien atklāja, ka Ostinam veikta neķirurģiska procedūra vispārējā anestēzijā.

Ostinam diagnoze tika uzstādīta decembra sākumā, un 22.decembrī viņam tika veikta operācija, bet 1.janvārī viņš tika hospitalizēts ar komplikācijām. Ministrs slimnīcā uzturējās līdz 15.janvārim. Pēc tam viņš turpināja atveseļoties un strādāt no mājām un 29.janvārī atgriezās Pentagonā.

Ostins vairākas nedēļas nebija informējis ne ASV prezidentu Džo Baidenu, ne Kongresu, ne savu vietnieci par vēža diagnozi un sākotnējo hospitalizāciju. Saistībā ar šo slepenību sākta iekšējā izmeklēšana.

Ostins atvainojās, ka slēpis savu prostatas vēža diagnozi un hospitalizāciju, un sacīja, ka nekad nav devis norādījumus saviem darbiniekiem turēt savu hospitalizāciju noslēpumā.

Ostins otrdien bija plānojis doties uz Briseli, lai piedalītos Ukrainas kontaktgrupas sanāksmē, kuru viņš izveidoja 2022.gadā Kijevai sniegtā militārā atbalsta koordinēšanai pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma. Pēc tam Ostins plānoja piedalīties kārtējā NATO aizsardzības ministru sanāksmē. Hospitalizācijas dēļ brauciens uz Briseli tika atcelts, bet Ukrainas kontaktgrupas sanāksme pārcelta uz virtuālo vidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu