NOSKATIES Godina rīdzinieci, kura palīdzēja atgūt ļaundaru nolauzto taktilo Brīvības pieminekli (1)

Papildināts 20:49, 14. februāris, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X

Trešdien, 14. februārī, Rīgas domes vadība godināja rīdzinieci Sanitu Kacubu, kura pērnā gada nogalē nepalika vienaldzīga un palīdzēja atgūt ļaundaru nolauzto taktilā Brīvības pieminekļa obelisku, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

"Rīgas domes vārdā pateicos par Jūsu modrību, aktīvu līdzdarbošanos un pilsonisku apziņu, kas palīdzēja saglabāt par tautas ziedojumiem izgatavoto latviešu tautas brīvības simbola atveidu," teica Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV), piebilstot, ka šāda rīcība var kalpot par piemēru ikvienam Latvijas un Rīgas patriotam.

Pateicības vārdus pauda arī vicemēre Linda Ozola ("Kods Rīgai"), Brīvības pieminekļa izgaismošanas fonda vadītājs, eksprezidents Valdis Zatlers un Rīgas pašvaldības policijas (RPP) priekšnieka vietnieks Andrejs Aronovs.

Amatpersonas Kacubai pasniedza Rīgas domes Pateicības rakstu, piemiņas monētu un citas dāvanas.

Kā ziņots, pagājušā gada nogalē trīs ļaundari nolauza obelisku taktilajam Brīvības piemineklim un ar to devās projām.

Kāda sieviete, pamanot notiekošo, devās vīriešiem pakaļ un atņēma nolauzto pieminekļa daļu. Īsi pēc tam policija nozieguma pastrādātājus aizturēja. Izmeklēšanā noskaidrojās, ka viens no aizturētajiem iepriekš ir vairākkārtīgi sodīts un tikai nesen iznācis brīvībā pēc kārtējā apcietinājuma.

Taktilo objektu "Brīvības piemineklis neredzīgiem cilvēkiem" izveidoja "Fonds Nāc līdzās!" sadarbībā ar tēlnieku Ivaru Miķelsonu un arhitekti Ilzi Rukmani-Poču. Objekts izveidots par līdzcilvēku ziedojumiem. Ietvju iekārtošanā atbalstu sniedza Rīgas dome. Uz taktilā objekta pamatnes ir QR kods, kuru noskenējot, var iegūt pilnu informāciju par Brīvības pieminekli latviešu un angļu valodās, kas būtiski gan valsts iedzīvotājiem, gan tūristiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu