Francijas prezidents pieprasa Izraēlai pārtraukt militārās operācijas Gazas joslā (4)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Francijas prezidents Emanuels Makrons.
Francijas prezidents Emanuels Makrons. Foto: Victor Joly/Shutterstock

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien, 14. februārī, sazvanījies ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu un paziņojis, ka bojāgājušo skaits Gazas joslā esot nepieņemams un ka Izraēlai jāpārtrauc militārās operācijas šajā teritorijā.

Makrona kanceleja pavēstīja, ka prezidents telefonsarunā paudis Francijas stingros iebildumus pret Izraēlas uzbrukumu Rafahai Gazas joslas dienvidos, norādot, ka tā "var novest tikai pie jauna mēroga humānās katastrofas" un radīt jaunu reģionālās eskalācijas risku.

Francijas līderis uzsvēra, ka vienošanās par pamieru būtu jāpanāk nekavējoties, piebilstot, ka tai būtu "jāgarantē visu civiliedzīvotāju aizsardzība un masveida neatliekamās palīdzības pieplūdums". Makrons izteicās, ka nepietiekama piekļuve iedzīvotājiem, kas atrodas smagā humānā krīzē, neesot attaisnojama.

Viņš norādījis, ka "obligāti jāatver Ašdodas osta" Izraēlā uz ziemeļiem no Gazas joslas, "tiešais sauszemes ceļš no Jordānijas un visi robežšķērsošanas punkti".

Francijas prezidents arī mudināja "premjerministru un visus Izraēlas līderus uzdrīkstēties piedāvāt saviem līdzpilsoņiem mieru nākotnē", ko, viņaprāt, var panākt tikai ar "Palestīnas valsts izveidi".

Francija otrdien paziņoja, ka piemēro sankcijas 28 ebreju kolonistiem, kurus tā apsūdz cilvēktiesību pārkāpumos okupētajā Rietumkrastā. Francija centīsies panākt sankciju piemērošanu arī Eiropas līmenī, paziņoja Ārlietu ministrija.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu