Izraēla sūta karavīrus "precīzā operācijā" uz vienu no pēdējām strādājošajām slimnīcām Gazas joslā (3)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Izraēla ceturtdien nosūtīja karavīrus uz slimnīcu Gazas joslas dienvidos, kurā kaujinieku grupējums "Hamās" varēja būt turējis ķīlniekus.

Reids Hānjūnisas pilsētas Nasera slimnīcā, kas ir viena no lielākajām medicīnas iestādēm Gazas joslā un viena no nedaudzajām, kas tur vēl darbojas, veikts pēc tam, kad pie šis slimnīcas vairākas dienas bija notikušas kaujas starp Izraēlas armiju un "Hamās" kaujiniekiem.

Izraēla, kas ir apsūdzējusi "Hamās" kaujiniekus slimnīcu izmantošanā militāriem mērķiem, paziņoja, ka tā veic "precīzu un ierobežotu operāciju" šajā slimnīcā un ka pacientiem vai personālam "nav pienākuma" evakuēties.

Izraēlas armijas preses sekretārs kontradmirālis Daniels Hagari sacīja, ka ir "ticami izlūkošanas dati no vairākiem avotiem, tai skaitā no atbrīvotajiem ķīlniekiem, kas norāda, ka "Hamās" turējis ķīlniekus Nasera slimnīcā Hānjūnisā un ka tur var būt mūsu ķīlnieku līķi".

"Hamās" kontrolētā Gazas joslas Veselības ministrija ziņoja, ka tūkstošiem cilvēku, tai skaitā pacienti, kas bija patvērušies šīs slimnīcas kompleksā, pēdējās dienās bijuši spiesti to atstāt.

Ministrija nosauca situāciju slimnīcā par "katastrofālu", jo personāls pastāvošo risku dēļ nevarot pārvietot līķus uz morgu.

Starptautiskā labdarības organizācija "Ārsti bez robežām" (MSF) ziņoja par "haotisku situāciju" slimnīcā pēc tam, kad tā ceturtdienas rītā tikusi apšaudīta, nogalinot vai ievainojot vairākus cilvēkus.

"Mūsu medicīniskajam personālam vajadzēja aizbēgt no slimnīcas, pametot pacientus," ziņoja MSF. Viens MSF darbinieks pazudis bez vēsts, bet vēl vienu aizturējuši Izraēlas karavīri.

Tiek uzskatīts, ka Gazas joslā vēl atrodas ap 130 no ķīlniekiem, kurus "Hamās" sagrāba 7.oktobra uzbrukumā Izraēlai un aizveda uz Gazas joslu. Izraēla uzskata, ka 30 no šiem ķīlniekiem jau ir miruši.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu