Zelenskis uzaicina Donaldu Trampu apmeklēt frontes līniju (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir atkārtoti uzaicinājis ASV republikāņu prezidenta amata kandidātu Donaldu Trampu uz Kijivu, lai dotu viņam iespēju iepazīties ar reālo situāciju Ukrainā, kas aizsargājas pret Krievijas agresiju. “Ja Tramps vēlēsies atbraukt, es pat esmu gatavs kopā ar viņu doties uz frontes līniju,” sestdien, 17. februārī, Minhenes drošības konferencē sacīja Zelenskis.

“Cilvēkiem, kas pieņem lēmumus, būtu jāzina, kāds karš ir realitātē, nevis “Instagram”,” skaidroja Ukrainas prezidents. Vienlaikus viņš pateicās Amerikas Savienotajām Valstīm par jau sniegto militāro palīdzību un paziņoja, ka Minhenes konferences ietvaros viņš plāno tikties ar vairākiem ASV kongresmeņiem.

Republikāņi bloķē jaunu palīdzības paketi Ukrainai

Donalds Tramps jau vairākkārt ir teicis, ka gadījumā, ja viņš uzvarēs ASV prezidenta vēlēšanās, viņš 24 stundu laikā apturēs karu Ukrainā. Tramps nekonkretizēja, kā viņš to darīs, taču viņam tuvi avoti sacīja, ka uzvaras gadījumā Tramps plāno izdarīt spiedienu gan uz Ukrainu, gan Krieviju, lai piespiestu tās sēsties pie sarunu galda - viņš draudēs Ukrainai apturēt militāro palīdzību, bet Krievijai, gluži pretēji, to palielināt.

ASV Kongresa republikāņi jau ilgu laiku bloķē jaunas 60 miljardu ASV dolāru militārās palīdzības paketes piešķiršanu Ukrainai. Pēc nedēļām ilgām sarunām Senāts, kurā vairākums ir demokrātiem, apstiprināja šo paketi, taču Pārstāvju palāta, kurā pārsvars ir republikāņiem, var to bloķēt.

ASV ir lielākā militārās palīdzības sniedzēja Ukrainai. Otrajā vietā ir Vācija.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu