Kariņš lidos darba vizītē uz Indiju (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš
Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) no šodienas līdz 23.februārim darba vizītē apmeklēs Deli, Indijā, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Vizītes laikā Kariņš kopā ar Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) ārlietu ministriem piedalīsies starptautiskajai politikai veltītā Raisinas Dialoga konferencē un Indijas un Eiropas uzņēmējdarbības ilgtspējas konklāvā.

Vizītes laikā ministrs tiksies ar Indijas, Dienvidāzijas reģiona un Āfrikas valstu ārlietu ministriem, tostarp lai skaidrotu Latvijas viedokli par Krievijas agresijas karu Ukrainā kā klaju starptautisko tiesību pārkāpumu.

"Starp Latviju un Indiju valda draudzīgas attiecības. Esam ieinteresēti stiprināt politisko dialogu un ekonomisko sadarbību ar vienu no ietekmīgākajām valstīm Indijas un Klusā okeāna reģionā," uzsver Kariņš.

Ārlietu ministrs 20.februārī piedalīsies Indijas un Eiropas uzņēmējdarbības ilgtspējas konklāva laikā notiekošajā diskusijā "Indija un Eiropa: partneri izaugsmē un ilgtspējā". Savukārt 21.februārī Kariņš apmeklēs Indijas un Eiropas uzņēmējdarbības ilgtspējas konklāva plenārsēdi ministriem, kā arī Raisina Dialoga atklāšanu.

Latvijas ārlietu ministram kopā ar Baltijas valstu un Ziemeļvalstu ārlietu ministriem plānota tikšanās ar Indijas premjerministru Narendru Modi. Tajā pašā dienā ārlietu ministrs piedalīsies Konrāda Adenauera fonda un Indijas domnīcas "Observer Research Foundation" rīkotajā diskusijā par nākotnes drošības izaicinājumiem.

Paredzēts, ka 22.februārī ārlietu ministrs piedalīsies Raisina Dialoga konferences sesijās, kā arī Indijas ārlietu ministra Subrahmanjama Džaišankara rīkotās darba pusdienās. Savukārt Džavaharlala Neru universitātē Kariņš uzstāsies ar lekciju un tiksies ar universitātes Eiropas studiju centra mācībspēkiem un studentiem.

Darba vizītes noslēgumā 23.februārī Latvijas ārlietu ministrs piedalīsies Raisina Dialoga diskusiju panelī "Atgriežoties nākotnē: Vai jauna konfliktu ēra Eiropā?".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu