VIDEO Satversmes aizsardzības birojs: Palielinās Krievijas militārās agresijas risks pret NATO (8)

TVNET/TV3 ziņas
CopyLinkedIn Draugiem X
Iznīcināts krievu tanks.
Iznīcināts krievu tanks. Foto: Ratushniak/Shutterstock

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) lēš, ka Krievija ir spējīga ilgstoši uzturēt karadarbību un ir apņēmusies to arī īstenot. Militāro tēriņu daļa šogad ir lielākā Krievijas vēsturē – aptuveni trešā daļa no valsts budžeta, vēsta raidījums TV3 Ziņas. 

"Rietumiem ievērojami nepalielinot atbalstu Ukrainai, Putina režīms gūs pārliecību par savām spējām ietekmēt Rietumus, kā arī pārskatāmā nākotnē palielināsies Krievijas impēriskā apetīte. Savukārt Krievijas armija būs ieguvusi milzīgu kaujas pieredzi, tostarp cīnoties pret Rietumu militāro tehniku un bruņojumu," norāda SAB.

Birojs secina: "Tas viss kopā ar plānoto armijas paplašināšanos arvien vairāk palielinās Krievijas militārās agresijas riskus arī pret NATO."

Pārskatā uzsvērts: "(..) tā jau šobrīd atsevišķās nozarēs spēj saražot vairāk nekā visas Eiropas Savienības dalībvalstis gada laikā kopā. Vēl jo vairāk – tuvāko gadu laikā Krievija plāno plaši attīstīt armiju, tostarp palielinot savu klātbūtni Eiropas, it īpaši Ziemeļeiropas un Baltijas valstu, virzienā."

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu