Ar viktorīnu sēriju atzīmēs Latvijas dalības NATO 20. jubileju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Ārlietu ministrija (ĀM) ar viktorīnu sēriju atzīmēs Latvijas dalības NATO 20.jubileju, informēja ĀM.

29. martā apritēs 20 gadi, kopš Latvija kļuva par pasaulē spēcīgākās militārās alianses - Ziemeļatlantijas līguma organizācijas - dalībvalsti. Atzīmējot šo gadskārtu, ĀM rīko viktorīnu sēriju "Latvijas 20 gadi NATO".

Martā un aprīlī sešās Latvijas pilsētās - Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Ventspilī, Siguldā un Ogrē - norisināsies astoņas viktorīnas. Galvenās balvas ieguvējiem būs iespēja apmeklēt NATO mītni Briselē.

Viktorīnas mērķis ir veicināt jauniešu, studentu un sabiedriski aktīvo iedzīvotāju zināšanas un interesi par NATO, dalībvalstu darbību NATO un sabiedroto izvietotajiem bruņotajiem spēkiem Latvijā, kā arī par Latvijas pienesumu NATO un ieguvumiem no dalības NATO.

ĀM šo viktorīnu rīko sadarbībā ar NATO Publiskās diplomātijas nodaļu, Latvijas pastāvīgo pārstāvniecību NATO, kafejnīcu tīklu "Ezītis miglā" un kafejnīcu "Windau Coffee", kā arī ASV, Lielbritānijas, Dānijas, Igaunijas, Kanādas, Lietuvas, Norvēģijas un Somijas vēstniecību Latvijā.

Pirmā kārta norisināsies 5.martā "Purvciema ezītī miglā", 11.martā - "Daugavpils ezītī miglā", 19.martā - "Jelgavas ezītī miglā", 22.martā - "Windau Coffee", Ventspilī, 3.aprīlī - "Siguldas ezītī miglā", 8.aprīlī - "Tērbatas ezītī miglā", Rīgā, 9.aprīlī - "Kalnciema ezītī miglā", Rīgā, 16.aprīlī - "Ogres ezītī miglā".

Otrā kārta norisināsies virtuāli 23.aprīlī plkst.19, un tajā piedalīsies visas klātienes viktorīnās pirmo vietu ieguvušās komandas. Virtuālajā kārtā pirmās trīs vietas ieguvušās komandas saņems galveno balvu - apmaksātu vienas dienas vizīti NATO galvenajā mītnē Briselē, Beļģijā.

Lai piedalītos viktorīnā, jāizveido trīs līdz piecu cilvēku komandu, kuru reģistrēs katrā norises vietā pirms viktorīnas sākuma. Dalība viktorīnā ir bez maksas. Lai saņemtu galveno balvu, komandas dalībniekiem ir jābūt pilngadīgiem Latvijas pilsoņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu