ASV zina, ka Vladimira Putina solījumiem nedrīkst ticēt, pagājušonedēļ brīfingā žurnālistiem norādīja ASV valsts sekretāra palīdze Eiropas un Eirāzijas lietās, diplomāte Jurija Kima. "Retorika par gatavību sarunām ir mēģinājums atrast vājos punktus [starptautiskajā] atbalstā, konkrētāk – atbalstā Ukrainas militārajai atbildei uz Krievijas iebrukumu," viņa pauž.

"24.februārī apritēs divi gadi kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā," Kima uzrunāja dažādus pasaules reģionus pārstāvošos žurnālistus. "Vēlos visiem atgādināt, ka pirms pilna mēroga iebrukuma Putins bija iebrucis citās Ukrainas teritorijās – ne tikai Doneckā un Luhanskā, bet arī Krimā. Taču pēc tam viņš klāstīja, ka negrasās iet tālāk. Viņš to atkārtoja daudzas, daudzas reizes, tai skaitā reaģējot uz informāciju, ko mēs nodevām saviem sabiedrotajiem, ka Putins tomēr gatavojas tālākam iebrukumam Ukrainā.

Kopš 2022.gada 24.februāra Putins īstenojis nerimstošu un brutālu uzbrukumu Ukrainai, pārkāpjot tās suverenitāti un vispār noliedzot tās pastāvēšanu.

Kaut arī viņš izliekas, ka ir ieinteresēts sarunās, mūsu skatījumā

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X