Beatrise, Maziņā, Santa, Betija. Tie ir daži no segvārdiem, kas tiek izmantoti, lai uz Liepas pagastu vilinātu jaunas sievietes. Ļoti jaunas. Desmitiem, varbūt vairāk. Gadiem ilgi. Tās, kuras “iekrīt”, nonāk pieauguša vīrieša dzīvoklī vai garāžā. Daudzas min vienu un to pašu cilvēku. Noslieces viņam bija jau bērnībā; viņš nav vesels. Tā par šo cilvēku saka vienaudži. TVNET izdevās parunāt ar 39 gadus veco vīrieti, pār kuru krīt aizdomu ēna. Kas īsti par viņu zināms un vai vispār meitenes vajā viņš, nevis kāds cits?

39 gadus veco vīrieti sastopam vienā no Lodes garāžām. Slaids, gara auguma, patīkamiem, pat maigiem sejas vaibstiem, izskatās jaunāks par saviem gadiem. Viņš uzreiz piekrīt sarunai, bet ir manāmi uztraucies. “Tas neesmu es. Es vispār feisbukā neesmu,” viņš taisnojas. “Policija bija, pārbaudīja. Ja jau tas būtu es, tad te nestāvētu,” viņš turpina.

Kad jautāju, vai viņam ir aizdomas, kas varētu uzrunāt meitenes, slēpjoties aiz viltus profiliem, un kāpēc visi norāda uz viņu, vīrietis, pieklusinot balsi, nosaka, ka nezinot, varbūt kāds no Cēsīm.

Jau bērnudārzā viņš attīstībā nedaudz atpalicis no vienaudžiem, nav skaidri runājis. Vēlāk klasesbiedri manījuši viņa dīvainības. “Viņš jau bērnībā bija savādāks. Bailīgs un skaļš, bet ne spēcīgs.”

Desmit gadu vecumā bez biksēm lecis virsū klasesbiedram. Pusaudžu gados pliks dejojis uz balkona; “aptīrījis” mammas bāriņu, kurā glabājies alkohols.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X