Vērienīgā piesavināšanās Lietuvā: aizdomās turamais paliek apcietinājumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cietuma restes. Attēls ilustratīvs.
Cietuma restes. Attēls ilustratīvs. Foto: Inked Pixels/Shutterstock

Viļņas apgabaltiesa piektdien apmierināja prokuratūras prasību un par vienu mēnesi pagarināja Baltijas privātā kapitāla fondu pārvaldnieka "BaltCap" bijušajam infrastruktūras fonda partnerim Šarūnam Stepukonim, kuru tur aizdomās par desmitiem miljonu eiro piesavināšanos, noteikto drošības līdzekli apcietinājumu.

Tiesas preses pārstāvis Ģiedrjus Janonis apstiprināja, ka apcietinājums pagarināts līdz 24.martam.

Tiesas lēmumu var apstrīdēt 20 dienu laikā.

10. februārī Stepukonis tika aizturēts Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienesta telpās Viļņā. Sākotnēji viņam noteiktā drošības līdzekļa apcietinājuma termiņš bija līdz 24.februārim.

Eiropas Prokuratūras (EPPO) pārraudzībā tiek veiktas divas pirmstiesas izmeklēšanas pret Stepukoni. Vienā no tām Stepukonis oficiāli tiek turēts aizdomās par vismaz 27 miljonu eiro piesavināšanos no "BaltCap" infrastruktūras fondu uzņēmumiem. "BaltCap" pārstāvji norādījuši, ka no fonda uzņēmumiem varētu būt pazuduši aptuveni 40 miljoni eiro.

Otra pirmstiesas izmeklēšana ir par lietu, kurā 2022.gadā izmeklēšana tika slēgta, bet nesen atsākta. Tā saistīta ar 3,9 miljonu eiro pārskaitījumu uz Stepukoņa kontu maksājumu platformā "Paysera", kas saņemts no kādas Polijas kompānijas par akciju pārdošanu.

Jau ziņots, ka nozagtos līdzekļu viņš iztērējis azartspēlēm un riskantām investīcijām.

Lietuvā notiekošo izmeklēšanu uzrauga Eiropas Prokuratūra.

Eiropas deleģētais prokurors Darjus Karčinsks, kurš pārrauga pirmstiesas izmeklēšanu šajā lietā, šonedēļ paziņoja, ka Stepukonis "savu vainu pilnībā nenoliedz", bet sniedz "savu notikumu versiju", kas tiks pārbaudīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu