Aizturēts par "BaltCap" līdzekļu piesavināšanos aizdomās turētais Stepukonis (1)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Lietuvas tiesībsargājošās institūcijas ir aizturējušas un nopratinājušas Baltijas privātā kapitāla fondu pārvaldnieka "BaltCap" bijušo infrastruktūras fonda partneri Šarūnu Stepukoni, kuru turēts aizdomās par vairāk nekā 30 miljonu eiro piesavināšanos no fonda līdzekļiem un zaudēšanu azartspēlēs.

Eiropas deleģētais prokurors Darjus Karčinsks, kurš pārrauga pirmstiesas izmeklēšanu šajā lietā, pirmdien Lietuvas ziņu portālam "15min.lt" apstiprināja, ka Stepukonis ir aizturēts.

Portāla rīcībā esošā informācija liecina, ka Stepukonis kādu laiku uzturējies Ukrainā. Viņš aizturēts sestdien.

Iepriekš Eiropas Prokuratūra (EPPO) Stepukoni izsludināja starptautiskā meklēšanā.

EPPO pārraudzībā tiek veiktas divas pirmstiesas izmeklēšanas pret Stepukoni. Vienā no tām viņš tiek turēts aizdomās par vismaz 27 miljonu eiro piesavināšanos.

Otra pirmstiesas izmeklēšana ir par lietu, kurā 2022.gadā izmeklēšana tika slēgta, bet nesen atsākta. Tā saistīta ar 3,9 miljonu eiro pārskaitījumu uz Stepukoņa kontu maksājumu platformā "Paysera", kas saņemts no kādas Polijas kompānijas par akciju pārdošanu.

Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienests, kas veic abas izmeklēšanas, apsver to apvienošanu.

Tiek uzskatīts, ka Stepukonis vismaz daļu no piesavinātās naudas zaudējis azartspēlēs.

Lietuvas amatpersonas pagaidām neatklāj, cik lielu naudas summu Stepukonis ir zaudējis azartspēlēs un vai viņam joprojām ir daļa no izkrāptās naudas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu