"BaltCap" skandāls: fonda partneris naudu notrallinājis ne tikai azartspēlēs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Naudas maks. Ilustratīvs attēls.
Naudas maks. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Baltijas privātā kapitāla fondu pārvaldnieka "BaltCap" bijušais infrastruktūras fonda partneris Šarūns Stepukonis piesavinātos līdzekļus varētu būt izmantojis ne tikai azartspēlēm, paziņoja viens no četriem "BaltCap" vadošajiem partneriem Simons Gustainis, piebilstot, ka prasību apmērs pret Stepukoni noteikti pārsniegs 30 miljonus eiro.

"Šobrīd varu teikt, ka prasību summa noteikti pārsniegs 30 miljonus eiro," Gustainis sacīja Lietuvas sabiedriskajai raidorganizācijai LRT.

Uz jautājumu, cik lielu naudas summu Stepukonis ir piesavinājies, Gustainis atbildēja, ka tas tiks atklāts pēc iekšējās izmeklēšanas, kuru plānots pabeigt februārī. Viņš sacīja, ka izmeklētāji arī pārbauda iespēju, ka piesavinātā nauda tika tērēta ne tikai azartspēlēm.

"Iepriekš mēs varējām pieņemt, ka tās bija tikai azartspēles vai kaut kas tamlīdzīgs, tagad mēs to vairs nepieņemam un izskatām visas alternatīvas, kas tur varētu būt noticis," teica "BaltCap" vadošais partneris.

Gustainis iepriekš ziņu aģentūrai BNS sacīja, ka Stepukonis azartspēlēs zaudējis miljoniem eiro, kurus piesavinājies no "BaltCap" infrastruktūras fonda pārvaldītiem uzņēmumiem. Šie līdzekļi iegūti, viltojot dokumentus un melojot. Gustainis apstiprināja, ka piesavināto līdzekļu apmērs varētu pārsniegt 30 miljonus eiro.

Pagājušajā nedēļā Eiropas Prokuratūra paziņoja, ka Stepukonis, kura atrašanās vieta pašlaik nav zināma, tiek turēts aizdomās par vismaz 27 miljonu eiro piesavināšanos un nospēlēšanu azartspēlēs.

Stepukonis ir izsludināts starptautiskā meklēšanā.

Viļņas apgabaltiesa 10.decembrī arestējusi Stepukoņa aktīvus, tostarp azartspēļu uzņēmumos turētos aktīvus.

Lietuvas prokuratūra pagājušā gada novembrī sāka pirmstiesas izmeklēšanu par to, ka Stepukonis varētu būt piesavinājies līdzekļus. "BaltCap" tajā pašā mēnesī pavēstīja, ka ir atlaidis Stepukoni par nesaimniecisku rīcību, un vērsās tiesībaizsardzības iestādēs.

Baltijas valstu privātā kapitāla ieguldījumu fonds "BaltCap" kopš 1995.gada investējis vairāk nekā 100 dažādu nozaru uzņēmumos un piesaistījis kopējo kapitālu vairāk nekā 700 miljonu eiro apmērā. "BaltCap" ir pārstāvēts visās trijās Baltijas valstīs ar vietējiem birojiem un investīciju komandām Rīgā, Tallinā, Viļņā, kā arī Varšavā, Helsinkos un Stokholmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu