Balvu novadā policija aizturējusi sešu personu grupu par zādzību Smiltenes novadā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Balvu novadā Valsts policija (VP) aizturējusi sešu personu grupu par zādzību Smiltenes novadā, informē VP sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Pagājušajā nedēļā, 21.februāra naktī, Smiltenes novada Bilskas pagastā no kādas mājas, brīvi piekļūstot, tika nozagti trīs motorzāģi, kā arī trīs trimmeri un mežistrādes darba ķivere. Materiālie zaudējumi tiek lēsti ap 4880 eiro.

Par notikušo policijā nekavējoties sākts kriminālprocess.

Veicot operatīvos pasākumus, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Ziemeļvidzemes iecirkņa izmeklēšanas nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Latgales reģiona pārvaldes amatpersonām Balvu novadā aizturēja sešu personu grupu, kuru transportlīdzekļos tika atrastas nozagtās mantas.

2003., 2004., 2005.,1993., 1998., 1999.gadā dzimušajiem vīriešiem piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Pret vīriešiem sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 2.daļas - par zādzību, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu