FOTO Haiti galvaspilsētā jau vairākas dienas notiek bandu izraisīti nemieri (1)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X

Haiti galvaspilsētā Portoprensā kopš ceturtdienas notiek galējas vardarbības gadījumi, kurus īsteno bandas, mēģinot gāzt Haiti premjerministru Arielu Anrī.

Ceturtdien šajā vardarbībā tika nogalināti vismaz četri policisti, bet piektdien notika apšaudes pie starptautiskās lidostas un cietuma.

Bruņotas bandas pēdējos gados ir pārņēmušas kontroli pār vairākiem Haiti rajoniem. Jaunākos uzbrukumus koordinēti īsteno bandas, kas vienojušās zem saukļa "Vivre Ensemble" ("Dzīvot kopā").

Bandas līderis Džimijs Šerizjē ar iesauku "Barbekjū" sociālajos medijos ievietotā video pirms vardarbības sākuma paziņoja, ka bruņotie grupējumi darbojas saskaņoti, "lai panāktu premjerministra Ariela Anrī atkāpšanos".

Anrī piektdien Kenijas galvaspilsētā Nairobi parakstīja vienošanos ar Keniju, kas nosūtīs policiju uz Haiti, lai vadītu ANO atbalstītu likumības un kārtības misiju nemierīgajā Karību jūras valstī.

Tikmēr Haiti apmēram 10 policisti protestēja pie vadības biroja, pieprasot atrast četru noslepkavoto kolēģu līķus.

Ielas Portoprensā bija nobloķētas ar degošām barikādēm.

Haiti Valsts universitātes slimnīca, kas ir viena no lielākajām publiskajām slimnīcām galvaspilsētā, ceturtdien uzņēma vismaz 25 ievainotus cilvēkus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu