Rikveilis būs Siliņas padomnieks nacionālās drošības jautājumos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidente Evika Siliņa.
Ministru prezidente Evika Siliņa. Foto: Evija Trifanova/LETA

Par Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) padomnieku nacionālās drošības jautājumos no šodienas kļuvis Airis Rikveilis, informēja Valsts kancelejā.

Rikveilis līdz šim bija aizsardzības padomnieks Latvijas vēstniecībā ASV. Iepriekš viņš bijis arī NATO Alianses teritorijas novērošanas projekta vadības organizācijas Direktoru valdes priekšsēdētājs, nacionālais eksperts Eiropas Komisijas Ģenerālsekretariātā, aizsardzības padomnieks Latvijas pārstāvniecībā NATO un Eiropas Savienībā, kā arī ieņēmis dažādus amatus Aizsardzības ministrijā.

Rikveilis ieguvis maģistra grādu ASV augstskolā "Naval Postgraduate School" ar specializāciju starptautiskajā drošībā, sociālo zinātņu maģistra grādu Latvijas Universitātē ar specializāciju publiskajā pārvaldē. Tāpat viņš papildinājis zināšanas NATO Aizsardzības koledžā.

Pēc gandrīz piecu gadu darba amatu atstājis līdzšinējais Ministru prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Māris Cepurītis. Siliņa izteikusi lielu pateicību Cepurītim "par godprātīgu un profesionālu pienākumu veikšanu, risinot Latvijas valsts un iedzīvotāju drošībai būtiskus izaicinājumus ļoti sarežģītas starptautiskās situācijas laikā".

Arī turpmāk Cepurītis savu profesionālo karjeru saistīs ar Latvijas drošībai un ārpolitikai svarīgiem jautājumiem, pievēršoties to pētīšanai un risināšanai, norāda Valsts kancelejā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu