Ņemot vērā Krievijas pilna mēroga iebrukumu Ukrainā un kaimiņvalsts prezidenta “vēlēšanu” fiktīvo raksturu, Latvija, Lietuva un Igaunija neizrāda īpašu pretimnākšanu Putina pārvēlēšanas organizēšanai. Krievijas ģenerālkonsulāti Igaunijā un Latvijā ir slēgti, bet Rīgā pie Krievijas vēstniecības vēlēšanu dienā plānots novietot īpašu autobusu, uz kura Krievijas pilsoņi varēs virtuāli griezt laimes ratu un simboliski izlozēt vietu savā etniskajā dzimtenē, uz kuru atgriezties.  

Tomēr autobusiem šajās Krievijas prezidenta “vēlēšanās” varētu būt ne vien simboliska, bet arī praktiska loma. Kremlis tos grasās izmantot, lai ierīkotu mobilos vēlēšanu iecirkņus netālu no robežpārejas punktiem pie Igaunijas, Latvijas un Lietuvas robežām.

Var tikai minēt, kādēļ Igaunijā mītošie Krievijas pilsoņi jau ir informēti par plāniem izveidot mobilos vēlēšanu iecirkņus zemās grīdas autobusos Krievijā pie Igaunijas robežas, bet Latvijas vēl ne. Katrā ziņā par lojalitātes trūkumu Putinam Latvijā mītošo Krievijas pilsoņu vidū nav pamata sūdzēties, par ko liecina 2018.gada Krievijas prezidenta vēlēšanu rezultāti. Latvijā 2018.gadā Krievijas prezidenta vēlēšanās piedalījās 20 765 Krievijas pilsoņi, un par Putinu nobalsoja 19 608 jeb 94,43%.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X