Kaja Kallasa nekandidēs Eiropas Parlamenta vēlēšanās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Igaunijas premjere Kaja Kallasa
Igaunijas premjere Kaja Kallasa Foto: AFP/SCANPIX

Igaunijas valdības vadītāja Kaja Kallasa nekandidēs Eiropas Parlamenta vēlēšanās Reformu partijas sarakstā, to Igaunijas sabiedriskajam medijam ERR.EE apstiprinājis premjerministres birojs.

“Premjerministre Kaja Kallasa nekandidēs Eiropas Parlamenta vēlēšanās, jo viņa koncentrēsies uz premjerministres pienākumiem,” ERR.EE sacīja premjerministres padomniece Elizabete Valdmane.

Turpretim ilggadējais Eiropas Parlamenta deputāts un kādreizējais Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets ir apstiprinājis, ka viņš noteikti vēlēšanās kandidēs.

Reformu partijas Eiropas vēlēšanu komitejas loceklis Erki Keldo sacīja, ka arī Andruss Ansips pašlaik vāc parakstus, lai izvirzītu savu kandidatūru. “Viņš ir lūdzis parakstīties par atbalstu. Pamatojoties uz to, es sagaidu, ka viņš kandidēs,” sacīja Keldo.

Attiecībā uz Ansipa kandidatūru Paets pauda pārliecību, ka Ansips saņems pietiekamu atbalstu, lai būtu starp deviņiem Reformu partijas vēlēšanu saraksta kandidātiem.

Reformu partijā katrs partijas biedrs izvirza savu kandidatūru pēc tam, kad ir savācis 10 partijas biedru atbalsta parakstus. Pieteikumus var sūtīt līdz 26. martam. Vēlēšanu sarakstu apstiprinās Ģenerālā asambleja 7. aprīlī.

Keldo norādīja, ka Reformu partijas sarakstā papildus Paetam un Ansipam iespējamie kandidāti ir arī Joko Alenders, Hana Lahe, Marko Mihkelsons, Karmena Jollere, Marija Jufereva-Skuratovska un Pārtels-Pēters Pere.

Aizsardzības ministrs Hanno Pevkurs sacīja ERR, ka vēl nav izlēmis, vai vēlas kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kas notiks šā gada 6.-9. jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu