Erdogans apliecina Turcijas atbalstu palestīniešu kaujinieku teroristiskajam grupējumam "Hamās" (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans. Foto: NECATI SAVAS/EPA

Turcija "stingri atbalsta" palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās", sestdien paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

"Neviens nevar mūs piespiest atzīt "Hamās" par teroristisku organizāciju," Erdogans teica runā Stambulā. "Turcija ir valsts, kas atklāti runā ar "Hamās" līderiem un stingri viņus atbalsta," piebilda Turcijas prezidents.

Erdogans ir bijis viens no asākajiem Izraēlas kritiķiem pēc tam, kad Izraēla uz "Hamās" sarīkoto slaktiņu atbildēja ar ofensīvu Gazas joslā.

Turcijas prezidents jau iepriekš ir nodēvējis Izraēlu par "teroristisku valsti" un apsūdzējis to par genocīdu Gazas joslā.

Pagājušā gada 7.oktobrī "Hamās" sarīkotajā slaktiņā Izraēlā teroristi noslepkavoja aptuveni 1160 cilvēkus, pamatā civilpersonas, un sagrāba apmēram 250 ķīlniekus.

Reaģējot uz 7.oktobra slaktiņu Izraēla paudusi apņēmību iznīcināt "Hamās" un uzsākusi plašu militāro operāciju Gazas joslā. "Hamās" kontrolētā Gazas joslas Veselības ministrija apgalvo, ka Izraēlas triecienos nogalināti vismaz 30 878 cilvēki.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu