Aptauja atklāj, ar ko, dzīvojot Rīgā, nav apmierināti jaunieši

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunieši Raiņa bulvārī.
Jaunieši Raiņa bulvārī. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ar dzīvi Rīgā neapmierināti jaunieši pārsvarā sūdzas par brīvā laika pavadīšanas iespējām un nepatīkamiem cilvēkiem, liecina aptauja, ar kuras rezultātiem pagājušajā nedēļā tika iepazīstināti Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas deputāti.

Kopumā ar dzīvi Rīgā apmierināti 84% aptaujāto jauniešu, savukārt 16% ir neapmierināti.

Tie jauniešu, kuri ir neapmierināti ar Rīgu, kā iemeslus nosauc dažādus aspektus. Salīdzinoši biežāk norādīts uz to, ka nav, ko darīt brīvajā laikā. Šādu atbildi snieguši 14% no visiem Rīgas jauniešiem.

Neapmierinātību ar transporta kustību pauda 12% jauniešu, bet 10% ar dzīvi Rīgā neapmierinātu jauniešu sūdzējās par nepatīkamiem cilvēkiem.

Tāpat jaunieši kā iemeslus kritiskiem vērtējumiem norādīja sliktu ielu kvalitāti, nesakoptu vidi, nedrošības sajūtu, pārāk lielu cilvēku drūzmu pilsētā.

Kopumā 2023.gada septembrī tika aptaujāti 933 jaunieši no 13 līdz 25 gadu vecumam. No tiem 774 jaunieši dzīvo Rīgā, bet 159 dzīvo citur, bet ikdienā uzturas galvaspilsētā.

Apmierinātāki ar dzīvi Rīgā ir jaunieši no Imantas un Iļģuciema, bet mazāk apmierināti - Ķengaraga, Pļavnieku un Centra jaunieši.

Kritiskāku vērtējumu par dzīvi Rīgā pauduši 19-20 gadus veci jaunieši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu