Video Agresorvalsts Krievija Latvijas robežas tuvumā novietos autobusus balsošanai prezidenta "vēlēšanās" (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: MAXIM SHIPENKOV/EPA

Tuvojoties Krievijas prezidenta "vēlēšanām" visu trīs Baltijas valstu policija strādās pastiprinātā režīmā un sola nepieļaut kara slavināšanu un provokācijas. Gaidāma arī pastiprināta robežas kontrole, jo Baltijas valstu robežas tuvumā Krievija plāno ierīkot speciālus mobilos balsošanas iecirkņus autobusos, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "TV3 Ziņas".

Lai gan Latvijā apdraudējuma līmenis Valsts policijas ieskatā ir zems, likumsargi neizslēdz provokāciju iespējamību un mēģinājumus paust atbalstu agresoram, slavinot kara noziegumus. Policija pret to sola vērsties bargi.

Vienīgā vieta, kur Krievijas pilsoņi varēs balsot prezidenta "vēlēšanās", atradīsies agresorvalsts vēstniecības ēkā Rīgā, taču Krievija paziņojusi, ka pie pašas Baltijas valstu robežas būs vairāki autobusi ar mobilajiem balsošanas iecirkņiem. Krievijas teritorijā tiks nodrošināts arī bezmaksas transports uz stacionārajiem iecirkņiem.

Uz to jau reaģējusi policija un robežsardze visās trīs Baltijas valstīs, norādot, ka robežu kontrolēs pastiprināti.

Krievijas prezidenta "vēlēšanas" sāksies 16. martā un ilgs trīs dienas, bet Latvijā balsošana notiks tikai svētdien, 17. martā. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu