Billstrēms: Valdība nepalīdzēs zviedriem atgriezties no Sīrijas nometnēm

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Zviedrijas ārlietu ministrs Tūbiass Billstrēms.
Zviedrijas ārlietu ministrs Tūbiass Billstrēms. Foto: Virginia Mayo/AP

Zviedrijas valdība nepiedāvās palīdzību pilsoņiem, kas ir pievienojušies teroristu grupējumam "Islāma valsts" un šobrīd tiek turēti nometnēs Sīrijas ziemeļaustrumos, trešdien paziņoja Zviedrijas ārlietu ministrs Tūbiass Billstrēms.

"Valdība nerīkosies, lai Zviedrijas pilsoņi vai cilvēki, kam ir saistība ar Zviedriju, kas atrodas nometnēs vai apcietināšanas centros Sīrijas ziemeļaustrumos, tiktu nogādāti Zviedrijā," paziņojumā apliecināja ministrs.

"Zviedrijai nav juridisku pienākumu rīkoties, lai šie indivīdi tiktu nogādāti Zviedrijā. Tas attiecas uz sievietēm, bērniem un vīriešiem," skaidroja Billstrēms.

Sīrijā palikušajiem zviedriem daudzus gadus tika piedāvātas iespējas atgriezties Zviedrijā, bet viņi "atkal un atkal atteicās", viņš piebilda.

Ministrs arī sacīja, ka Zviedrijai jārēķinās ar drošības situācijas pasliktināšanos un nav izslēdzams, ka pieaugušie, kas atgriežas Zviedrijā, var radīt draudus drošībai.

"Atbildība par bērniem gulstas uz viņu vecākiem, kas izvēlējušies doties uz Sīriju un pievienoties "Islāma valstij" - vienai no pasaules nežēlīgākajām teroristu organizācijām," norādīja ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu