ES un NATO: Krievijas vēlēšanas nav brīvas un godīgas

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: IMAGO/Pavel Bednyakov

Krievijā plānotās prezidenta vēlēšanas, kurās prognozējama Krievijas diktatora Vladimira Putina kārtējā apstiprināšana prezidenta amatā, nebūs brīvas un godīgas, jo Kremlis ir iznīcinājis pilnīgi visu opozīciju, ceturtdien, 14. martā, apliecināja Eiropas Savienība (ES) un NATO.

"Mēs zinām, ņemot vērā līdzšinējo pieredzi, kā Krievijā patlabanējās Kremļa administrācijas un režīma varas laikos balsojumi tiek gatavoti un organizēti, kā tas izskatīsies," sacīja ES pārstāvis sakariem ar presi Peters Stano.

"Ir ļoti grūti iztēloties, ka tās būs brīvas, godīgas un demokrātiskas vēlēšanas, kurās Krievijas tautai tiešām būs izvēle," viņš piebilda.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pauda, ka balsojums "Krievijā nebūs brīvs un godīgs".

"Mēs jau zinām, ka opozīcijas politiķi ir cietumā, daži ir nogalināt un daudzi ir trimdā, un patiesībā dažiem, kas mēģināja reģistrēties kā kandidāti, šīs tiesības tika liegtas," sacīja alianses vadītājs. "Krievijā nav brīvas un neatkarīgas preses."

"Krievijas centieni organizēt jebkuru vēlēšanu daļu Ukrainas okupētajos reģionos ir pilnīgi nelegāli, ar to tiek pārkāptas starptautiskās tiesības," sacīja Stoltenbergs.

ES balsojumus šajos reģionos "neatzīst un neatzīs", savukārt norādīja Stano.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu