Medvedevs izteicis draudus Latvijas prezidentam Rinkēvičam (59)

TVNET/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs.
Krievijas eksprezidents Dmitrijs Medvedevs. Foto: Anton Veselov/Shutterstock

Krievijas Drošības padomes priekšsēdētājs Dmitrijs Medvedevs saziņas vietnē "Telegram" komentējis Latvijas Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča paziņojumu un izteicis apgalvojumu, ka "neeksistē tāda valsts kā Latvija", vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN".

Medvedevs savā kanālā publicēja fotogrāfiju no 1943. gada Harkivas tribunāla, nosaucot to par "alternatīvu miera formulas foto versiju". Ierakstu viņš veica, atbildot uz Rinkēviča paziņojumu platformā "X", ka Krievija tās asiņainajā karā pret Ukrainu ir jāpieveic.

"Arī tur karāsies nelieši, kas apšaudīja mūsu pilsētu civiliedzīvotājus, un starp viņiem arī būs Rinkēvičs, kurš uzdodas par neeksistējošas Latvijas valsts prezidentu un novēlēja nāvi Krievijai. Memento mori," rakstīja Medvedevs.

Medvedevu aizskāris Rinkēviča ieraksts platformā "X" 15. martā. Tajā prezidents teicis:

1943. gada Harkivas tribunālā Padomju Savienības priekšā apsūdzībās par kara noziegumiem Harkivā, Ukrainā stājās nacistiskās Vācijas policisti, SS virsnieki un karavīri. Tribunāls noslēdzās ar visu apsūdzēto publisku pakāršanu. 

"Es pilnībā atbalstu Emanuelu Makronu. Mums nevajadzētu novilkt "sarkanās līnijas" sev, bet gan Krievijai un nevajadzētu baidīties no to pielietošanas. Ukrainai jāuzvar, Krievijai jābūt sakautai. Russia delenda est!" rakstīja prezidents. 

Francijas prezidents Emanuels Makrons 14. martā paziņoja, ka viņa valsts ir gatava nodrošināt, lai Krievija neuzvarētu karā Ukrainā, un brīdināja sabiedrotos neierobežot palīdzību.

"Ja situācija pasliktināsies, mēs būsim gatavi nodrošināt, lai Krievija šajā karā nekad neuzvarētu," Francijas televīzijā sacīja Makrons, brīdinot, ka ikviens, kas iestājas par palīdzības ierobežojumiem Ukrainai, izvēlas sakāvi.

Makrons arī norādīja, ka Krievijas uzvara Ukrainā "samazinātu Eiropas uzticamību līdz nullei".

Pēc Makrona teiktā, šajā karā, kas ir eksistenciāli svarīgs Eiropai un Francijai, uz spēles ir likta kontinenta drošība.

Makrons arī neizslēdza Rietumu karavīru nosūtīšanu, taču pašreizējā situācija to neprasa.

Komentāri (59)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu