Atjaunots pabalstu kalkulators adoptētājiem, aizbildņiem un audžuģimenēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Mahsun YILDIZ/Shutterstock

Lai sniegtu atbalstu un iedrošinātu vairāk ģimeņu Latvijā uzņemt aprūpē bērnus, kuri palikuši bez vecāku gādības, atjaunots pabalstu kalkulators adoptētājiem, aizbildņiem un audžuģimenēm, informēja fonda "Plecs" valdes loceklis Georgs Rubenis.

Pabalstu kalkulators ir rīks, kas piedāvā detalizētu informāciju par valsts pieejamo finansiālo atbalstu. Tas ir radīts, lai vienkāršotu un padarītu pieejamāku informāciju par dažādajiem pabalstiem un atbalsta veidiem, kādus iespējams saņemt, apsverot vai plānojot adoptēt bērnu, ņemt aizbildnībā vai izveidot audžuģimeni. Ar šo rīku iespējams ātri un viegli iegūt informāciju par pabalstiem, kas pienākas atkarībā no konkrētās ģimenes situācijas, ievadot datus par ģimenes ienākumiem, apgādībā esošo un plānoto bērnu skaitu un citiem relevantiem parametriem.

Rubenis norādīja, ka ir būtiski veicināt to ģimeņu skaita pieaugumu, kuras vēlas uzņemt pie sevis bērnu, sevišķi veicinot potenciālo audžuģimeņu skaita palielināšanos. Viņa vērtējumā šādi risinājumi, kas padara informāciju par audžuģimenes kļūšanas procesu un valsts pieejamo atbalstu vienkāršāk saprotamu, nes neapšaubāmi pozitīvu ietekmi. Tie atvieglo lēmuma pieņemšanas procesu par bērna uzņemšanu ģimenē, tādējādi veicinot iespēju katram bērnam Latvijā augt mīlošā un atbalstošā ģimenē. Tāpat šī pieeja palīdz veidot Latviju par valsti, kur katrs bērns var uzaugt ģimenē, sniedzot viņiem drošības un mīlestības sajūtu, kas ir nepieciešama katram pilnvērtīgai attīstībai, viņš sacīja.

Fonds "Plecs" kopā ar partneriem ir apņēmies atbalstīt ģimenes un viņu lēmumu uzņemt aprūpē bērnus, kas palikuši bez vecākiem. Pabalstu kalkulators tika radīts, lai demistificētu valsts sniegto atbalstu un padarītu to saprotamāku un pieejamāku ikvienai interesētajai ģimenei.

Fonds ir pārliecināts, ka šāds atbalsts veicinās izpratni un atvērs durvis daudzām ģimenēm, kas apsver iespēju dot mājas un sirdi bērniem, kuriem tās visvairāk nepieciešamas.

Atjaunotais pabalstu kalkulators pieejams mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu