Krievijas prezidenta "vēlēšanas" notika represiju apstākļos, uzsver Francija

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas diktators Vladimirs Putins
Krievijas diktators Vladimirs Putins Foto: Alexanderstock23/Shutterstock

Tā dēvētās vēlēšanas Vladimira Putina atkārtotai apstiprināšanai Krievijas prezidenta amatā notika "represiju apstākļos", pirmdien paziņoja Francijas Ārlietu ministrija, paužot atzinību tiem Krievijas pilsoņiem, kas parādījuši pretestību Kremļa režīmam.

"Netika izpildīti brīvu, plurālistisku un demokrātisku vēlēšanu nosacījumi," pausts Francijas Ārlietu ministrijas paziņojumā, piebilstot, ka trīs dienas balsošana notika "arvien lielāku represiju pret pilsonisko savienību un visa veida režīma opozīciju apstākļos".

"Francija apsveic drosmi, ar kādu daudzi Krievijas pilsoņi miermīlīgi izrādīja savu pretestību tādam uzbrukumam savām politiskajām pamattiesībām," lasāms Francijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Kā liecina oficiālie dati pēc 99% balsu saskaitīšanas, par Putinu tā dēvētajās vēlēšanās nobalsojuši 87,33% vēlētāju.

Putina inaugurācija viņa piektajam pilnvaru termiņam notiks 7.maijā.

Neviens no trim pārējiem kandidātiem, kas pārstāv fiktīvās opozīcijas partijas un kuru uzdevums vēlēšanu farsā bija radīt šķietamas alternatīvas ilūziju, nav saņēmis pat piecus procentus balsu.

Kā ziņots, tā dēvētās vēlēšanas, kas faktiski bija vienīgi izrāde Putina leģitimitātes kārtējai apliecināšanai, notika no 15. līdz 17.martam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu