VIDEO "Sajūta, ka diplomu nopirkām!" Friziera profesijas apguvējas Rīgā neapmierinātas ar studiju kvalitāti iestādē (2)

Papildināts 21:08, 18. marts, 2024
CopyLinkedIn Draugiem X
"Sajūta, ka diplomu nopirkām!" Friziera profesijas apguvējas Rīgā neapmierinātas ar studiju kvalitāti iestādē
"Sajūta, ka diplomu nopirkām!" Friziera profesijas apguvējas Rīgā neapmierinātas ar studiju kvalitāti iestādē Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Pagājušā gada septembrī internetā parādījies kādas mācību iestādes piedāvājums, kur pusgada laikā iespējams apgūt friziera profesiju. Tiesa, absolventu atsauksmes par programmu nav tās labākās, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "Bez tabu".

Raidījumu uzrunāja divas sievietes, kuras izvēlējās palikt anonīmas. Viena no studentēm, kura 2023. gada septembrī iestājās Rīgas Starptautiskajā mācību centrā, atklāj, ka sākotnēji mācības noritējušas veiksmīgi – lekcijās sniegtas bagātīgas teorētiskās zināšanas.

Pēc pāris lekcijām sākusies problēma, jo studentes sapratušas, ka nenotiek nekādas praktiskās nodarbības. Pēc ilgas gaidīšanas viena tomēr notikusi, tajā tika pieaicinātas modeles, lai topošās frizieres varētu apgūt nepieciešamās prasmes. 

Nodarbības notikušas netīrā, sapelējušā pagrabā, un modelēm studentes matus mazgājušas aukstā ūdenī. Tāpat viena no sievietēm iemūžinājusi, kā no griestiem krīt apmetums. 

Studentes atzīst, ka viņām ir sajūta, ka diploms ir nopirkts. Abas vērsās pie iestādes vadības un jautāja, vai samaksāto studiju maksu 1580 eiro apmērā ir iespējams atgūt. Vienai atmaksāšanu noraidīja, bet otrai to solīja tikai pēc iesnieguma parakstīšanas un tā izvērtēšanas. 

Mācību centra administratores apgalvo, ka citās grupās sūdzību par mācību procesu nav, bet Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD) ir saņēmis vairākas sūdzības. Dienesta pārstāvis Maksims Platonovs norāda, ka tiks veiktas pārbaudes.

Mācību centra direktore Inese Bobule raidījumam "Bez tabu" komentārus nesniedza. 

Vairāk skaties televīzijas kanāla TV3 raidījuma "Bez tabu" sižetā! 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu