Vēsturē mēs lasām par daudzām neatrisinātām mistērijām, kurās cilvēki savvaļā pazuduši bez vēsts un vairs nekad nav redzēti. Tiesa, parasti šīs pazušanas notikušas, cilvēkiem iemaldoties dziļi nacionālo parku mežos vai, teiksim, salūstot automašīnai Nāves ielejas vidū. Stāsts, kas sekos, tāpēc ir vēl jo dīvaināks, jo šajā gadījumā cilvēks burtiski izkūpēja gaisā uz tā saucamajām kāpnēm uz debesīm.

Havaju salās cilvēki bez vēsts pārāk bieži nepazūd, īpaši havajieši, jo vietējie parasti salas pazīst kā savu kabatu. Tieši tas havajieša Deilena Puas mīklaino pazušanu padara tik mulsinošu. Pēc došanās pārgājienā 2015. gadā viņš burtiski izgaisa un nekad vairs netika redzēts. Kas ar viņu notika? Vai viņš paslīdēja, savainojās un beigu beigās nomira? Varbūt viņš kļuva par upuri kādam ļaundarim, kurš kā plēsoņa slēpās krūmos un gaidīja neveiksminieku, kuram uzbrukt kādā “kāpņu uz debesīm” posmā. Lai nu kā, lūk, kas mums ir zināms.

18 gadus vecais Deilens Pua pazuda 2015. gada 27. februārī un pēdējo reizi tika redzēts iekāpjam autobusā Vaianae, Oahu salā, Havaju salu arhipelāgā. Tur viņš bija ieradies no Havajas, savai vecmāmiņai sakot, ka dodas pārgājienā uz aizliegto Haiku taku jeb “kāpnēm uz debesīm”. Vecmāmiņu tas nepavisam neiepriecināja, jo tā bija bīstama vieta, kur atrasties bija aizliegts ar likumu. Tas gan neatturēja Deilenu no došanās ceļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X