Video Lembergs vaino valdību "Krievijas provocēšanā"; izteikumus lūdz vērtēt Saeimas komisijā (20)

CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Ventspils mērs Aivars Lembergs.
Bijušais Ventspils mērs Aivars Lembergs. Foto: Paula Čurkste/LETA

"Tas ir viņa privāts viedoklis." Šādi valdošās koalīcijas partijas cenšas formāli distancēties no pašu koalīcijas sabiedrotā – bijušā Ventspils domes priekšsēdētāja un ASV sankcijām pakļautā politiķa Aivara Lemberga izteikumiem, kuros manāmas atbalsis Krievijas retorikai, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienests. 

Lembergs savā "Facebook" profilā publicējis paziņojumu, kurā pauž neizpratni par tā sauktā Maskavas nama nacionalizēšanu, vainojot Latviju "Krievijas provocēšanā".

Kremļa naratīvu izplatīšana gan nav nekas jauns Lemberga publiskajās izpausmēs. Jau gadiem ilgi viņš pielīdzinājis NATO spēkus okupantiem, Latvijas drošības dienestu darbu – Staļina represijām, žēlojies par Krievijas dziedātāju iekļaušanu melnajā sarakstā un padomju pieminekļu nojaukšanu.

"Nu priekš kam jūs atņēmāt? Nu – kāda vajadzība? Kāda jēga? Nu milzīgs kaitējums Krievijai? Priekš kam viņus provocēt? Priekš kam? Kāds no tā labums Latvijai?" vaicāja Lembergs.

Lemberga partija kā daļa no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) ietilpst pašreiz valdošajā koalīcijā. ZZS vadība par sava biedra publiskajām izpausmēm runā izvairīgi. No vienas puses – Lemberga teiktajam īsti nepiekrīt. No otras – arī publiski no tiem norobežoties vai nosodīt nav gatavi.

Taču uzmanību tam pievērš Ventspils pilsētas domes opozīcijas deputāts Aivis Landmanis, kurš vērsies Saeimas Nacionālās drošības komisijā ar lūgumu izvērtēt Lemberga izteikumus.

Plašāk skaties Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienesta sižetā! 

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu